'ÇÖZÜM süreci'ne sivil toplum desteğinin sağlanması amacıyla 11 Mart'ta İstanbul’dan yola çıkan 'Barış Treni', Kayseri Garı’na geldi. Trenin son durağı Diyarbakır olacak.
'Barışa Bak Platformu' tarafından organize edilen etkinlik kapsamında 21 Mart’a kadar 10 ili ziyaret edecek 'Barış Treni'ni, Kayseri Garı’nda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Akmermer, vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın marşları eşliğinde karşıladı.
Garda yapılan törende konuşan Ferhat Akmermer, Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan terörün çözüm süreciyle sonlandırılacağına inandıklarını söyledi. Akmermer, "Ülkemizin geleceğini çalan, geçmiş 40 yılımızı acılarla dolu yaşamamıza neden olan terör belasına son vermek, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasının yanı sıra, toplumsal barış ve refahın önündeki en büyük engel terörü hep birlikte sonlandırmak, barışa huzura doğru kucak açmak için biraradayız. Barış süreci artık son aşamaya gelmiştir. Silahların bırakılmasının ardından, Türkiye yepyeni hedeflere doğru yürüyecektir. Türkiye’nin ayağındaki prangalardan kurtulmasının tam zamanıdır. Yüzyıllardır bir arada, kardeşçe yaşayan bu topluma, nifak sokmak isteyenlere asla taviz vermeyelim" dedi.
Barışa Bak Platform Sözcüsü gazeteci Cengiz Algan da sıcak bir ilgiyle karşılandıklarını belirterek, “Toplumda çözüm sürecine verilen yüzde 70 oranında çok büyük bir destek, Kayseri’de de somut bir biçimde görünüyor. Çok uzun yıllardır acılı bir süreç yaşadık. Memlekette çok kan döküldü, emek kaybettik, para kaybettik. Memleketimiz ileri gidebilecekken, olduğumuz yerde patinaj yaptık. Bu sene, iki baharı yaşayacağız. Çözüm sürecine sigorta olarak toplumun desteği çok önemli oranda sürüyor" diye konuştu.
'Çözüm sürecine sivil destek, Barışa Bak' yazılı Türkçe ve Kürtçe döviz taşıyan grup, araçlarla katılacakları çalıştaya geçti.
KAYSERİ'YE 'BARIŞ FİDANI' DİKİLDİ
Bu arada, çalıştay için otel geçen grup üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Ferhat Akmermer, Kurşunlu Parkı'na 'Barış Fidanı' dikti. Fidan dikimine trenle Kayseri'ye gelen gazeteci Nagehan Alçı da katılarak, fidana toprak attı. Kürt olduğunu söyleyen Abdüllatif Ersöz, 37 yıldır Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde çalıştığını, hiçbir zaman Kürt-Türk ayrımı görmediğini bildirerek, grup üyelerine "Hoşgeldiniz" dedi.

FOTOĞRAFLI