Uşak İlinin en büyük termal kaynaklarının bulunduğu Banaz İlçesi Hamamboğazı Termal Bölgesine ilk yatırım Banaz Belediyesince yapılıyor.
Yaklaşık 2 yıl süren tahsis ve mimari çalışmalarının ardından proje çalışmaları tamamlanan Banaz Belediyesi Hamamboğazı Günübirlik Termal Tesisleri Projesinin ihale günü belli oldu.
Kamu İhale Kurumu EKAP Sistemine girişi yapılan Banaz Belediyesi Hamamboğazı Günübirlik Termal Tesisleri Projesinin ihalesi 20 Nisan 2016 saat 14.00 te Banaz Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşecek.
Turizm Bakanlığınca tahsis edilen Hamamboğazı Termal Bölgesinde bulunan yaklaşık 50 bin m2’lik alanda gerçekleştirilecek proje 4 bin 700 m2 kapalı alan, bin 610 m2 çeşitli büyüklüklerdeki havuzlar olmak üzere çevre düzenlemesi ile birlikte 11 bin m2 alanda yapılacak. Banaz Belediyesi Hamamboğazı Günübirlik Termal Tesislerinin proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı şunları belirtti; “Hayal olarak görülen ve her seçim döneminde vaat konusu yapılan İlçemizin en önemli turizm ve yer altı kaynaklarından Hamamboğazı Termal Bölgesindeki yatırım çalışmalarımızı tamamlayarak ihaleye çıkmış bulunuyoruz. Yaklaşık 2 yıl boyunca süren yer tahsis ve proje çalışmalarımız tamamlanarak ihaleye hazır hale gelmiş ve bugün itibariyle ihalemiz Kamu İhale Kurulu sisteminde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 20 Nisan’da Belediyemiz toplantı salonunda açık ihale yöntemi ile gerçekleşecek olan tesis ihalemizin şimdiden Banazımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şahsım ve ekibim ile birlikte onlarca termal tesisi inceledik. Çağdaş ve iyi uygulamaları yerinde görerek memleketimize, ilçemize çok modern bir tesis kazandıracağız. Hem mimarisi ile hem de kullanım rahatlığı ile bölgemizin en güzel tesisini inşallah bir yıl içinde tamamlayacağız. Yapım süresi olarak 300 gün belirlendi ancak biz çok daha kısa zamanda tesisin tamamlanacağını düşünüyoruz. Erkek ve Bayan ayrı ayrı tesisler olarak projelendirdiğimiz tesisimiz bölgede yatırım yapmak isteyen diğer yatırımcılarada ışık tutacaktır. Hamamboğazı Termal Turizm Bölgesi İlçemizin yatırıma aç en önemli fırsatıdır. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen her yatırımcının önünü bugüne kadar açtık ve açmaya devam edeceğiz” dedi