Yasin KIRAS/SİVAS, () - SİVAS'ta özel belediye halk otobüsü şoförü 37 yaşındaki Atakan Bek'in de aralarında bulunduğu 22 şoför hakkında araçları izinsiz şehit cenazesine götürerek katılanları mezarlığa ücretsiz taşımaları nedeniyle soruşturma açıldı. Hakkındaki soruşturmayı sosyal medya hesabında paylaşan Atakan Bek, 10 gün süre ile şoförlük yapmaktan yasaklandı.
Sivas Belediyesi bünyesinde 19 yıldan bu yana özel halk otobüsü şoförlüğü yapan evli ve 2 çocuk babası Atakan Bek, geçen hafta Şırnak'ta şehit düşen polis memuru Muhammet Onur Demir'in pazar günü yapılan cenaze törenine katılmak istedi. Bek, bu istdeğini halk otobüsü kullanan 22 şoför arkadaşı ile birlikte Sivas Belediyesi Ulaşım Koordinatörü Erdoğan Yuvacı'ya bildirdi. Yuvacı, Emniye Müdürlüğü'nen kendilerinden 5 otobüs talep ettiğini, bu talebi görevde olmayan otobüslerle karşıladıklarını belirterek yerlerine başka bir şoför bulmaları durumunda cenaze törenine katılabileceklerini söyledi. Bek ve arkadaşları bunun üzerine Sivas Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman'dan izin istedi. Şoförlere izin vermeyen Yalman da şoförlerin cenaze törenine gitmeleri durumunda haklarında cezai işlem başlatılacağını  ifade etti. Bek ve 21 şoför arkadaşı buna rağmen pazar günü otobüsleri ile birlikte hattan çıkarak şehit cenazesine katıldı. Şoförler, binlerce kişiyi ücretsiz olarak mezarlığa taşıyarak, katılanlara su dağıttı.
Bunun üzerine izinsiz olarak şehit cenazesine katılan 22 şoför hakkında Sivas Belediyesi tarafından işlem başlattı. Savunmaları alınan 22 şoföre 10'ar gün araç kullanmama cezası verildi. Şoförlüğü döneminde ilk kez ceza alan Bek, belediyeye verdiği savunmanın fotoğrafını çekerek sosyal medyadaki hesabında paylaştı. Bu gelişmeler üzerine Bek 10 gün süre ile halk otobüsü şoförlüğünden men edildi. "GÜNAH KEÇİSİ' OLDUM" Sivaslı şehit polisin yanında olmak amacıyla pazar günü böyle bir girişimde bulunduklarını kaydeden Atakan Bek, şöyle devam etti:
"Ben cezasını işimden olarak ödedim. Benimle beraber araçlarını servisten çekip cenazeye katılanlar hakkında tutanak tutuldu. Onlar da 10'ar gün ceza aldı. Günah keçisi ben oldum. Biz şehidimizin yanında olamayacak mıyız? PKK'lılar bile kendi cenazelerine binlerce insanla katılıyor. Biz kendi şehidimize neden bunu yapamıyoruz? Neden cezalandırılıyoruz? Bu cezanın bir açıklaması olacak mı? Hiçbir şey sorulmadan hakkımda tutanak tutuldu, men edildim. Hatlarda hiçbir mağduriyet yaşanmadı. Cenazenin olduğu gün pazardı ve yolcu yoğunluğu olmayan bir hattı. Bütün vatandaşımız da cenazedeydi. Kooperatifimizle görüştük hiçbir şikayet olmadığını belirttiler."   "BAŞKAN TEŞEKKÜR, BİZ CEZA ALDIK" İzin verilmeden gittikleri için kendilerine bu uygulamanın yapıldığını ifade eden Bek, "Biz oraya binlerce insan taşıdık. Bunları neden göz önünde bulundurmuyorlar. Herkes belediye başkanımız Sami Aydın'a bu organizasyon için tek tek teşekkür etti. Sami Başkanımızın bu olaydan haberi bile yoktu. Yine de teşekkürleri o aldı, cezaları biz aldık. Bu muydu mükafatı? Ekmeğimizin elimizden alınması bu kadar kolay mıydı? Çok mağdurum, ben 19 senedir yaptığım işi bir çırpıda kaybettim." 
Bek, aylık 700 lira kira ödediğini ve eşi Nesibe Bek'in de üçüncü çocuğuna hamile olduğunu, ancak şimdi işsiz kaldığı için kara kara düşündüğünü, yardım beklediğini söyledi.  "BİZİ RAHATSIZ ETTİ" Sivas Belediyesi Ulaşım Koordinatörü Erdoğan Yuvacı, şehit cenazenin olduğu gün şoförlerin kendilerinden izin istediğini, onlara yerlerine başka birilerini bulmaları durumunda izin verileceğini söylediklerini açıkladı. Yuvacı, "Bu arkadaşımızın bunu internetten paylaşmış olması, yalan yanlış ifadeler kullanılması ve benim ismimin de orada telaffuz edilerek yanlış algı oluşturulması nedeniyle bu arkadaşı halk otobüsü kullanmaktan men ettik" dedi.   FOTOĞRAFLI