Pasinler 13 Mart İlkokulu’nun 3. ve 4. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri 80 kişilik bir kafile halinde Erzurum Havalimanına sosyal etkinlikler kapsamında bir gezi gerçekleştirdiler.
Erzurum Havalimanının girişinde, Devlet Hava Meydan İşletmeleri (DHMİ) Erzurum Havalimanı Baş Müdürü Ali Şerit ve Türk Hava Yolları (THY) Erzurum Şubesi Müdürü Mehmet Akkaya tarafından karşılanan kafile, Havalimanının tüm birimlerini gezme fırsatı buldu. Gezi grubu hava limanı hakkında bilgi edinip, oldukça keyifli zaman geçirdiler.
Hava Limanının, giriş güvenlik alanından gişelere, bagaj teslim biriminden yönetim katına, cafelerden aprona, VIP Salonuna kadar tüm birimlerin tanıtıldığı gezide bu birimdeki çalışanların mesleği ve yaptıkları iş ile ilgili bilgiler de verildi. DHMİ İtfaiye birimince öğrencilere yerinde inceleme fırsatı tanındı. İtfaiye Biriminden Sebahattin Yakın, tarafından kısa bir seminerin verildiği öğrencilere, o birimdeki araçlar da tanıtıldı.
Erzurum Havalimanı Karla Mücadele Birimince, Türkiye’de yalnızca havalimanlarında görülebilecek araçlar ve çalışma prensipleri uygulamalı olarak Birim Sorumlusu Hasan Maral tarafından öğrencilere aktarıldı. Bu faaliyetlerin arkasından Hava Limanı Kule Müdürlüğü yetkililerince Kule’de ağırlanan kafile, burasının görevleri hakkında bilgilendirildi. İstanbul - Erzurum seferini yapan bir yolcu uçağının inişini de Kule’den canlı olarak gözlemleyen öğrenciler, unutamayacakları bir deneyim olarak anılarına eklediler. Türk Hava Yolları’nca ( THY) öğrencilere, yiyecek ve içeceklerin de ikram edildiği gezide, Pistten Aprona yanaşmış bir uçağı da yakından görme fırsatı yakaladılar.
Okul müdürü Murat Öztürk, “Başta Erzurum Vali yardımcısın Sayın Haktan Gökçekuyu olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, DHMİ Erzurum Havalimanı Başmüdürü Ali Şerit, THY Erzurum Şube Müdürü Mehmet Akkaya, DHMİ Nöbetçi Müdürü Bilgin Kara, DHMİ İtfaiyesinden Sebahattin Yakın, DHMİ Karla Mücadele Birim Sorumlusu Hasan Maral, Havalimanı Kule Müdürü S.Kayhan Kelkitli’ye ve ulaşımımızı sağlayan Pasinler Belediyesine ve yetkililerine, öğrencilerimize bu denli güzel bir gün geçirmelerinde katkı sundukları için öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz adına çok teşekkür ediyorum. “ifadelerini kullandı.