Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Hacıhaliller, Karaoğlanlı ve Aşağıçobanisa mahallelerinden gelen 60 kadın için program düzenlendi. Kadınlar gün boyu Şehzadeler ilçesini rehber eşliğinde gezerek stres attılar.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi (ŞEKAME) Hacıhaliller, Karaoğlanlı ve Aşağıçobanisa mahallelerinde yaşayan bayanlara Şehzadeler ilçesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi.
Hacıhaliller, Karaoğlanlı ve Aşağıçobanisa mahallelerinde yaşayan 60 bayan gün boyu rehber eşliğinde şehir turu atarak Manisa’yı tanıma fırsatı buldular. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş bu tür etkinlikleri Şehzadeler ilçesinde yaşayan kadınları sosyal ve kültürel mekanları tanıtmak amacıyla düzenlediklerini ifade etti. ŞEKAME Başkanı Taydaş, “Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bu yıl farklı bir etkinlikle 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlamak istedik. Bu nedenle Hacıhaliller, Karaoğlanlı ve Aşağıçobanisa mahallelerimizde yaşayan 60 bayanımız ile birlikte sabah saatlerinde başladığımız Şehir turumuz gün boyu devam etti. Bu gezimizi, kadınlarımızın Şehrimizdeki Kültürel ve Tarihi mekanları tanıması amacıyla rehberimiz eşliğinde gerçekleştiriyoruz. Kadın Meclisi olarak biz bu tür etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Bize bu imkanları sağlayan değerli Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“KADINLAR BEDESTEN’TE BAŞKAN ÇELİK’LE BİR ARAYA GELDİ”
Şehir turu kapsamında Tarihi Rum Mehmet paşa Bedestenini ziyaret eden kadınlar burada Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile bir araya geldi. Türk toplumunda kadının büyük bir önemi olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Kadın bizim için önemlidir, değerlidir. Bizim geleneğimiz, örfümüz kadınları hep el üstünde tutmuştur. Dinimizde de kadının yeri çok önemlidir. Peygamber efendimiz Cennet anaların ayaklarının altındadır buyurmuştur. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisimize böylesine anlamlı bir programdan dolayı ben çok teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın şehri bilmeleri tanımaları adına yapılan bu gezinin verimli olacağına inanıyor ve devamının da gelmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Bedesten’de kadınlarla bir araya gelen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik katılan tüm kadınlara hediye takdim etti. Sabah saatlerinde şehir turu kapsamında Hacıhaliller, Karaoğlanlı ve Aşağıçobanisa mahallelerinden gelen kadınlar rehber eşliğinde Manisa merkezde bulunan tarihi alanları da öğrenme fırsatı buldular.