CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, darbe girişimiyle birlikte rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı hedef aldı. Karadeniz, “8 şehit verdiğimiz gün düğüne giden, 11 şehit verdiğimiz gün açılışa giden, darbe girişimi olduğu gün esir olan bir Genel Kurmay Başkanı istemiyoruz. Bir gün sen de hesap vereceksin” dedi.

'TEK BAŞKOMUTANIMIZ ATATÜRK'TÜR'
CHP Sinop İl Başkanlığı’nın düzenlediği alternatif 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenine Milletvekili Barış Karadeniz’in konuşması damga vurdu.  İskele Meydanı’nda düzenlenen kutlama töreninde söz alan Karadeniz, oldukça sert konuştu.  Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ı hedef alan Karadeniz, “Beraber yürüdünüz siz bu yollarda, evet beraber yürüdünüz o yıllarda. Tarihi zaferle dolu şanlı Türk ordusunu rezil eden, kendini başkomutan ilan eden bir Cumhurbaşkanımız var. Artık sözde birlik mesajlarına değil, özde değerlere sahip çıkanlara ihtiyacımız var. Şayak kalpaklı tek Başkomutanımız vardır bizim. O'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz Senin aziz hatıran önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum” dedi.



'BUNLARA SAHİP ÇIKAN KİMDİ?'
Karadeniz, “Cemaatin kadrolarını General yapan, Amiral yapan, Hain Fethullahçıları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Emniyet'e, Yargı'ya yerleştiren kimdi? Listesine alıp milletvekili yapan kimdi? Bakan yapan, vali yapan, rektör yapan, bunlara sahip çıkan kimdi? Utanmadan, arlanmadan yanılmışız diyorsun. Bir gün mutlaka hesap vereceksiniz, yargılanacaksınız” diye konuştu.

'VAHDETTİN TURİSTİK GEZİYE Mİ ÇIKMIŞTI?..'
Esir olan bir Genel Kurmay Başkanı istemediklerini belirten Karadeniz, “30 Ağustos Zafer Bayramı'nı İptal etmek isteyen Vahdettinlerin torunları size sesleniyorum. Orgeneral Hulusi Akar'ın dediği Osmanlı Devleti yıkılmış bir devlet değil, durdurulmuş bir medeniyettir derken; Son Halife Vahdettin İngiliz gemisi ile turistik geziye mi çıkmıştı? 8 şehit verdiğimiz gün düğüne giden, 11 şehit verdiğimiz gün açılışa giden darbe girişimi olduğu gün esir olan bir genelkurmay başkanı istemiyoruz. Bir gün sen de hesap vereceksin” dedi.