DATÇA'da Türk edebiyatının iki büyük ustası Hıfzı Topuz ve Ataol Behramoğlu'na, 'Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi' (UKKSA) tarafından, 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verildi.
Datça'ya bağlı Yaka Mahallesi'nde, 5 yıl önce sanat ve sanatçılara kapılarını açan, Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nde yapılan ödül törenine, CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Gazeteci- yazar Hıfzı Topuz'un rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı ödül töreninde, şair, yazar ve çevirmen Ataol Behramoğlu, okurlarıyla buluştu, kitaplarını imzaladı, kendi şiirlerini seslendirdi. Ressam İbrahim Çiftçioğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte, kontrbasta Andreas Puhman ve piyanoda Niülfer Verdi ikilisinin klasik müzik ziyafeti davetlilerden büyük alkış aldı.
Etkinliğin açış konuşması yapan Ressam İbrahim Çiftçioğlu, Behramoğlu'nun sadece şiirleri ile değil, Rus edebiyatından önemli çevirileri ile edebiyat dünyasında haklı bir üne sahip olduğunu söyledi. Çiftçioğlu, "Behramoğlu, bir aydındır. Aydın olma bağımsızlığını, emeğe karşı sevgi ve direnci, insanların kardeşliğini, savaşsız barışçı bir dünyayı, insanların insan gibi yaşayacağı bir geleceği yazılarında, örgütlü çalışmalarında ve şiirlerinde hep dile getirmiştir" dedi.
Sanatta 50'nci yılını geride bırakan Ataol Behramoğlu'na, UKKSA'nın 'Yaşam boyu onur ödülü', gazeteci-yazar Orhan Karaveli tarafından verildi. Ödül törenine rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Türk edebiyatının bir diğer usta ismi gazeteci-yazar Hıfzı Topuz'un ödülü ise, kendisine iletilmek üzere yazar arkadaşı Ömer Faruk Cirnavoğlu'na, verildi. Etkinlikte daha sonra Nebil Özgentürk'ün yönettiği Ataol Behramoğlu belgeseli izlendi.

FOTOĞRAFLI