'DÜNYAYI Yürüyerek Dolaşan Kadın' olarak tanınan Amerikalı aktivist Angela Maxwell, Kayseri'de üniversite öğrencileriyle buluştu. 1.5 yıl önce evini ve sevdiklerini geride bırakıp ülke ülke dolaşmaya başlayan Maxwell, seyahatte karşılaştıklarını öğrencilere anlattı.
Kayseri'deki Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda öğrencilere çektiği fotoğraflardan oluşan slayt eşliğinde yaşadıklarını anlatan Amerikalı aktivist Maxwell, Amerika Birleşik Devletleri'nin Oregon Eyaleti'nde bir sağlık danışmanı, fizyoterapist olarak çalışırken, dünyayı dolaşma fikrini kafasına koyduğunu ve dört kıta üzerinde ülke ülke gezdiği seyahatine kalp huzuru ile insan tabiatını keşfetmek üzere çıktığını söyledi.
Gezdiği ülkeleri dinlenerek ve oranın atmosferini teneffüs ederek ziyaret ettiğini belirten Maxwell, kimi zaman büyük şehirlerde, kimi zaman ıssız vadilerden geçtiğini, hem şehirli hem de dağ köylerindeki insanlarla temas etmenin insanı rahatlattığını vurguladı.
1.5 yıldır dünyayı dolaştığını söyleyen Maxwell, seyahatine Türkiye’yi eklediğini ve Avustralya, Vietnam, Moğolistan'ı dolaşarak Gürcistan'a geldiğini, Ardından da Karadeniz kıyılarını geçerek İstanbul'a vardığını; 5 yıl daha devam edecek yürüyüşünde Güney İtalya, Avrupa içleri ve Grönland'ın yeni rotası olduğunu belirtti.

FOTOĞRAFLI