Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
Gaziantep Ticaret Odası konferans salonunda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu katkılarıyla düzenlenen etkinliğe Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doktor Tolga Şirin, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, sanatçı İlhan Şeşen ve Kürşat Başar’ın yanı sıra sunucu Metin Uca da katıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinin herkes açısından önemli olduğunu söyleyen Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, ”Artık kadınların iş dünyasında ve sosyal hayatta hep bulunmalarını istiyoruz. Hiç birimizin tasvip etmediği beklemediği, istemediği ama maalesef günümüzde yaşanan bir olay ben Özgecan kardeşimize Allah rahmet eylesin diyorum ailesine baş sağlığı diliyorum. Yapacağımız bu tür şeyleri yaşamayacağız. Kadına şiddet, erkeğe şiddet, çocuğa şiddet asla olamamalı, çünkü biz gelecekte güzel bir Türkiye görmek istiyoruz. Çocuklarımıza torunlarımıza güzel bir ülke bırakmak istiyoruz. Bunu için gerçekten cefakar ve vefakar annelerimize daha fazla rol düşüyor. Lütfen sizlerden rica ediyoruz. Çocuklarımıza, çocuklarınıza biraz daha emek verin ben verdiğinize eminim yani bunları emek vermeyenler için söylüyorum. Mutlaka çevremize de bu tavsiyeleri bildirelim” diye konuştu.
Türkiye’nin kadına şiddet konusunda ne durumda olduğu hakkında bilgi veren Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doktor Tolga Şirin ise şu ifadeleri kullandı:
”Birleş Milletler’in dünyada kadına şiddet konusunda 148 ülke içinde yaptığı sıralamada Türkiye iktisadi açıdan olumlu bazı adımlar olmakla beraber raporda da altı çizilmiş bir nokta 118. sırada. Yani 148 ülke içinde 118. sırada olmak gerçekten vahim bir şey. Yani çok geri kalmış ülkelerin arasında Türkiye’nin durumu. Dolayısıyla bir kadın olma sorunu yani kadınlara yönelik bir ayrımcı olma sorunu olduğu aşikar”
Etkinlik düzenlenen konserin ardın son buldu.