Hatay’ın Yayladağı sınırının hemen karşısında yer alan ve 2. Sahil Tümeni olarak geçen karargâhta 1200 Türkmen bulunuyor. Saldırıların başladığı son 10 gündür çok zor durumda olduklarını söyleyen 2. Sahil Tümen Komutanı Beşar Molla, şunları söyledi:
“Türkmen Dağı’nda Esad’a karşı mücadele veriyoruz. Son 10 gündür bu bölgede çok zor bir durumdayız. 2 stratejik nokta olan Kızıldağ ve Gımam bölgelerini Esad ele geçirdi. Tümenin toplam sayısı 1200. Bize diğer Arap grupları da yardımcı oluyor. İnşallah o 2 noktayı yakın zamanda tekrar ele geçireceğiz. Bu bölgede IŞİD hiç yoktu. El Nusra yok diyebileceğimiz kadar azdı. Uzun zamandır sessizlik vardı. Esad, Rusya’dan çok büyük destek aldı. Şimdi Türkmen Dağı’nı ele geçirmeyi düşünüyor. Esad bu bölgeyi Alevi bölgesi saydığı için bu bölgeyi kendi alanına katmak istiyor.”

"70 ŞEHİDİMİZ VAR"
10 gündür Rusya ve İran destekli Esad’ın özellikle hava ve karadan ağır silahlarla bombardımanıyla karşı karşıya olduklarını aktaran 2. Sahil Tümeni Komutan Yardımcısı Alparslan Çelik, şöyle konuştu:

“Ağır silah ve uçaklar olduğu için fazla direnemiyoruz. Türkmen Dağı’nın düştüğüyle ilgili yalanlara inanmayın. 10 günde 70 şehidimiz oldu. Bayırbucak, Suriye’nin Akdeniz’e açılan büyük kapılarından biri. Burayı bize kaptırmak istemiyor ama burası bizim öz yurdumuz. Biz bu yurttan kanımızın son damlasına kadar da çekilmeyeceğiz. Sonuna kadar da direneceğiz. Sınırda 20 binin üzerinde yaşayan insanımız var. Türkmen Dağı Akdeniz’in Çanakkale’sidir. Nasıl Türkiye’de Çanakkale geçilmez dediysek, burada da aynısını diyoruz. Türkmen Dağı geçilmez.”

ÇADIR KURDULAR Saldırılardan kaçan Türkmenler ve Araplar, Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Yamadı Köyü ve çevresindeki zeytin ağaçları altına yerleşti. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce kişi, Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne yaklaşık 10 km mesafede yer alan bölgede, elektrik ve suyun olmadığı kampta yeni bir hayat kurmaya çalışıyor.

ALPERENLER SAVAŞMAYA GİDECEK
Alperen Ocakları, 500 kişiyle bölgeye gideceklerini ve muhaliflerin safından rejim güçlerine karşı savaşacaklarını açıkladı. Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, 7 bin 200 kişinin gönüllü olduğu ancak 500 kişinin gideceğini söyledi. “Türkmen kardeşlerimizi korumak için perşembe günü yola çıkacağız” diyen Mican, geçişlerine izin verilmemesi durumunda bölgede kalıp kamp kuracaklarını ve canlı kalkan olacaklarını ifade etti. BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Türkmen Dağı’nda savaşan Türkmenleri ziyaret etti.

YAYLADAĞI'NA 2 TOP MERMİSİ DÜŞTÜ
Rejim güçlerinin attığı 2 top mermisi Yayladağı’nın kırsal kesimine düştü. olay nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken, Kızılçat Hudut Karakolu’dan obüslerle karşılık verildiği bildirildi.


Habertürk