CHP Bodrum İlçe Örgütünün 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler kapsamında yapılan propaganda çalışmalarının bu seferki durağı Konacık Mahallesinde bulunan Konacık Kahve oldu.
Konacık Mahallesi kahve toplantısında yapılan konuşmalarda CHP’nin seçim programının ne kadar ses getirdiği medya ve basında sıkça gündeme geldiği, halk arasında beğeniyle karşılandığı vurgulandı.
Kalabalık bir katılımla gerçekleştirilen kahve toplantısına CHP Bodrum İlçe Örgütü Başkanı Recai Seymen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri, Hüseyin Özden, Güneri Günaydın, Mehmet Melengeç, CHP Bodrum İlçe Örgütü Kadın Kolları Üyeleri, Konacık Mahalle Sorumlusu Muharrem Göçmen, Turgutreis Mahalle Sorumlusu Mustafa Yılmaz, CHP Bodrum İlçe Örgütü Geçmiş Dönem Başkanları, Dr. Kerim Cangır, İsmail Sever, Okan Özsu, Duran Öztürk, CHP Bodrum İlçe Örgütü Geçmiş Dönem Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, partililer ve çok sayıda Konacıklı vatandaşlar katıldı.
CHP Bodrum İlçe Örgütü Başkanı Recai Seymen yaptığı açılış konuşmasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve etrafındakilerle hazırlanan seçim programının çok ses getirdiğini ifade ederek,”CHP gündeme bomba gibi bir program ile düştü ve herkes CHP’nin bu programını konuşmaya başladı. Tabi hazırlanan bu programın “Özgürlükler ve demokrasi”, “Adalet”, “Ekonomi” ve “Barış” olmak üzere 4 ayağı var. Tabi ki biz 1923’de Cumhuriyeti kuran bir partiyiz, genel başkanımızda Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan tarihi bir görevimiz var. Cumhuriyetimizin demokrasi anlamındaki kazanımlarına ciddi darbeler yapılmakta. Tek adam iktidarı, başkanlık isteyen bir Cumhurbaşkanı, hatta meydanlara inen bir Cumhurbaşkanımız var. Şu anda seçimleri bile şaibeli hale getirmiştir. Bu konuda anayasa suçu işlemektedir”dedi.
CHP Bodrum İlçe Örgütü Geçmiş Dönem Başkanı Dr. Kerim Cangır, “Ülkemiz 7 Haziran’da önemli bir seçim aşamasında. 13 Yıllık AKP iktidarında 90 yıllık Cumhuriyetimizin tüm değerleri neredeyse yok olmuş durumda. AKP şu anda Cumhurbaşkanı kanalıyla Devlet Başkanı olma sevdasıyla parlamenter sistemi de yok edip, tek adam yönetimine getirmek istiyor. Ve yine mitinglere çıkarak ve oy isteyerek anayasayı ihlal etmekte” olduğunu söyledi.
CHP Bodrum İlçe Örgütü Geçmiş Dönem Başkanı Okan Özsu ise, İlk kez CHP sosyal politikalarda ve ekonomik politikalarda propaganda üstünlüğünü bu seçimde ele aldığını, bunun bütün medya ve basında, halkın arasında konuşulan konular arasında yer bulduğunu, bu konuşmaların 2015 Haziran seçimlerinde sandığı yansıdığı takdirde CHP’nin iktidar olacağını dile getirdi.
Son olarak konuşan 23. Dönem Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, bir seçim dönemine daha girdiklerini, bundan bir ay önce Ankara da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bir toplantı yaptığını, bu toplantıya partinin üst kademesinde geçmişte görev yapan bütün partililerin çağırıldığını belirterek,”Toplantı yapılana kadar CHP ile ilgili hiçbir haber, yazı ve yorum yapmayan bir medya vardı. Ancak o toplantıdan hemen sonra hem ulusal medyada hem de köşe yazarları ile yorumcuların sayfalarında CHP’nin iktidara hazır olduğunu yazdıklarını gördük. Ve nitekim bütün siyasi partilerin seçim bildirgeleri üç aşağı beş yukarı CHP’nin programının neredeyse aynısı şeklinde yayınladılar”dedi.
Yaklaşık 2 saat süren konuşmaların ardından toplantıya katılan vatandaşların soru ve önerileri dinlenerek, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde destek istenildi.