Temmuz ayı 11 milyona yakın emekliye tam bir bayram yaşatacak. Emekliler hem zam hem de promosyon ile ek gelire kavuşacak. Zamlı maaşların Ramazan Bayramı öncesi verilmesi, promosyonunda bayrama yetiştirilmesi bekleniyor. Emeklilere 900 liralık promosyon ödenmesi gündemde. Memur emeklileri yüzde 5, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranına göre zam alacak.
Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artırılacak. Zam oranı da 4 Temmuz'da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak. İlk 5 aylık enflasyonun yüzde 3.15 çıkması nedeniyle, Temmuz zammının yüzde 4 civarında olması bekleniyor. Yüzde 4 zam da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında 35 ile 152 lira arasında artış getirecek. Memur emeklileri ise Temmuz'da toplu sözleşmede belirlenen yüzde 5 zammı alacak. Toplu sözleşmede ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 6'yı aşması halinde, memur emeklilerine fark verileceği de yer alıyor. Ancak şu ana kadar oluşan veriler, memur emeklilerinin enflasyon farkını zora sokuyor. Bu arada zamlı maaşların Ramazan Bayramı'ndan önce ödeneceği belirtiliyor.

PEŞİN ÖDENECEK
Emeklilere ödenecek promosyonla ilgili çalışmalarda da sona yaklaşıldı. Promosyon anlaşmasının Ramazan Bayramı'na yetiştirilmesi bekleniyor. Eğer beklenti gerçekleşirse, emekliler 3 yıllık dönem için 900 lira promosyon elde edecek ve bu ödeme de Temmuz'da peşin olarak yapılacak.

İKRAMİYE ERTELENDİ
30 yılın üzerinde çalışan 408 bin memur emeklisinin, tazminat farklarını almak için beklediği yasa tasarısının Meclis görüşmeleri Bayram'dan sonraya kaldı. Komisyon süreci tamamlanan ve Genel Kurul'da bu hafta gündeme alınması planlanan tasarı Ramazan Bayramı'ndan sonraya bırakıldı. Düzenleme torba yasaya eklenecek.

Ülke Haber