Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında dün gece yayımlanan yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilçe yapılan Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesi halkı, ilçe olmanın sevincini yaşıyor.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, İhlas Haber Ajansına yaptığı açıklamada, 1989 yılında belde olan Kemalpaşa’nın yıllardır ilçe olma hayallerinin olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa’da bulunan Sarp Sınır Kapısı ziyaretiyle konunun tekrar gündeme geldiğini dile getirdi. İlçe olmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Akçiçek, "Yıllardır vekillerimizin mecliste çalışmaları vardı. Kemalpaşa halkının dört gözle beklediği bir haberdi bu. Nasip bugüneymiş. Halkımız bu kararı sevinçle karşıladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Artvin Milletvekilleri Uğur Bayraktutan ve İsrafil Kışla’ya, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

ÇAYKUR’da işçi olarak çalışan Kemalpaşalı Yüksel Muti ise ilçe olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek "Yıllardır buranın ilçe olmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İlçe olmak genel olarak Kemalpaşa’nın hakkıydı. Önceden de seçim çalışmaları kapsamında Artvin’e geldiğinde söz vermişti. Görevini yerine getirdi. Söz verdiği için de, yerine getirdiği için de çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kemalpaşa halkının mutluluğu beldelerinin ilçe olması nedeniyle bu akşam düzenlenecek eğlencelerle devam edecek.