MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, rüşvet iddiasına adı karışan MHP’li 2 meclis üyesi ile ilgili olarak CHP Mersin İl Başkanı’nın yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Kendi kapılarının önünü temizleyemeyenler, bizim kapımızda bir toz aramaya çalışmasınlar. Biz meclis üyemiz hakkında iddialar ortaya ilk çıktığı anda, olayın doğruluğuna yanlışlığına bakmadan, sadece iddia üzerine, meclis üyemizden istifasını istedik ve aldık. Bu husustaki hassasiyetimizi herkese göstermiş olduk" dedi.
Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, rüşvet iddialarıyla ilgili olarak CHP Mersin İl Başkanı’nın yaptığı açıklamalara tepki göstererek, siyasi arsızlık yapıldığını savundu. Kılıç, CHP İl Başkanı’nın, MHP ve Mersin Büyükşehir Belediyesi hakkında suçlamalarda bulunduğunu ve her zamanki gibi Mersinlilerin, şu mübarek günlerde huzurunu bozduğunu ve kentte gereksiz yere gerginlik oluşturduğunu söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevi devraldıklarından bu yana kent adına bir iş yapılmadığını öne süren bu kişilerin, halkın arasına karışmayan, kentin nabzını tutamayan siyasetçiler olduğunu belirten Kılıç, "Başta Tulumba Bat-Çık Projesi olmak üzere köylerimizde, ilçelerimizde ve merkezde yapılan yol ve içme suyu çalışmalarını, geçmişten kalan altyapı sorunlarının halledilmesi için harıl harıl çalışan bir ekibin emeklerini görmezden gelmek oldukça komik durumdur" diye konuştu.
Rüşvet iddialarıyla ilgili olarak hem kendilerini hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın defalarca açıklama yapmalarına, gerekli hassasiyetleri göstermelerine rağmen, hala bu konuda konuşulmasının, haksız suçlamalarda bulunulmasının, kötü niyet ve hadsizlikten başka bir şey olmadığını ifade eden Kılıç, "Mersin halkı şunu biliyor ki, Sayın Burhanettin Kocamaz 20 yıldır yönettiği Tarsus Belediyesi’ni halkın çıkarını koruyarak, hakkını gözeterek yönetti. Ne milletin hakkını yedirtti ne de rüşvet iddialarına adı karıştı. Mersin halkı bu referansı göz önüne alarak iradesini ortaya koydu ve büyük bir farkla seçildi. Bu hezimete katlanamayanlar çirkin ve kendilerine yakışmayan siyaset tarzı ile meydanlarda partilerini küçük düşürmeye devam ediyorlar" şeklinde konuştu.
"MACİT ÖZCAN’IN İSTİFASINI İSTEDİNİZ Mİ?"
MHP ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çamur atmaya çalışanların geçmişine bakması gerektiğini dile getiren Kılıç, şöyle devam etti; "Sayın Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimini devraldığında rüşvet ve usulsüzlük batağına saplanmış bir belediye ile karşı karşıya kaldı. Tabiri caizse bir cenaze devraldı. Üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen hala Macit Özcan’ın rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları aralanmaya çalışılıyor. Yapmadan yapılmış gibi gösterilen, yüksek rakamlı ihale iddialarının haddi hesabı yok. Yurt dışına kaçarak yargıdan kurtulduğunu sanan, gelip mahkemelerde hesap veremeyenlerden, partilerinin adına şaibe bulaştıranlardan hesap soramayanlar, çamur atarak kendi pisliklerini gizlemeye çalışmaktadırlar. CHP İl Başkanına soruyoruz, mahkemelerde yargılanan Macit Özcan ve şürekasının partinizden istifalarını istediniz mi? Disipline sevk ettiniz mi? Kendi kapılarının önünü temizleyemeyenler, bizim kapımızda bir toz aramaya çalışmasınlar. Biz meclis üyemiz hakkında iddialar ortaya ilk çıktığı anda, olayın doğruluğuna yanlışlığına bakmadan, sadece iddia üzerine meclis üyemizden istifasını istedik ve aldık. Bu husustaki hassasiyetimizi herkese göstermiş olduk. Bizim siyaset anlayışımızda haramın ve rüşvetin yeri yoktur. Milletimizin emeğini ve alın terini başkalarına yedirmeyiz, peşkeş çektirmeyiz. Kamu malına yan gözle bakanları, haksız yere rant iktisap edenleri, iddia dahi olsa, içimizde barındırmayız. CHP İl Başkanı yaptığı açıklamalarla siyasi üslup hatası yaparak kendisine ve partisine saygısızlık yapmıştır. Umarız ki, ithamlarının haksız olduğunu anlar ve bizden özür diler."