ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell, Eskişehirli kadın girişimcilere iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı vermek için "Geleceği Yazan Kadınlar" projesi hazırladı.

Eskişehir Ticaret Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun 10. kuruluş yıl dönümü kapsamında, ETO'nun ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik ile kadın girişimciler, teknoloji ve katma değer odaklı iş fikri projeleri oluşturdu.

Etkinlikte, TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali, Eskişehir Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Arda Genç ve ANATEK AŞ Genel Müdürü Üniversite-Sektör İşbirliği Koordinatörü Yeliz Erkoç, kadın girişimcilerle bir araya geldi.

Etkinlik hakkında konuşan TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali, kadın girişimcilerle üç hafta daha projeler üzerinde çalışacaklarını belirterek, katma değeri yüksek, teknoloji odaklı projelere öncelik verdiklerini vurguladı.

Son aşamayı da başarıyla tamamlayan ve finale kalmaya hak kazanan kadın girişimci adaylarının, İstanbul'da düzenlenecek finale katılacağını belirten Tali, kadın girişimcilerin bu sayede Turkcell'in çeşitli fon ve imkanlarından yararlanma fırsatı bulacaklarını belirtti.