Öğrenci Değişim Programları (AIESEC) Eskişehir tarafından düzenlenen “Ülkeler Panayırı”, sergi ve dans gösterileriyle açıldı. Dünyanın dört bir yanından gelen yabancı öğrenciler panayırda ülkelerinin kültürlerini tanıttılar.
Bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte 17 farklı ülkeden gelen 27 farklı öğrenci, ülkelerine ait giysi, yemek, bayrak ve el emeği eserlerini sergilediler. Büyük ilgi odağı olan yabancı öğrencilerin ülkelerine ait yaptıkları dans gösterileri, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Özellikle Mısır ve Endonezya öğrencileri, kendi ülkelerine ait etnik danslarıyla dikkat çekti.
“ÇİN VE TAYVANLI ÖĞRENCİLER BÖCEK YEMEĞİNİ MİSAFİRLERE SUNDU”
Kültürlerinin farklı tatlarını vatandaşlara sunan öğrenciler, vatandaşlarla yemek tarifi konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Panayırın en ilginç tarafı ise Çin ve Tayvan öğrencilerinin böcek yemeğini misafirlere sunması oldu. Birçok kişi bu farklı yiyeceğin tadına bakmayı reddederken, bazı kişiler ikramı kırmadı. Eğlenceli ve öğretici olan Ülkeler Panayırı’nda aileler ve gençler farklı kültürlerle tanıştılar. Farklı kültürleri bir araya getiren etkinlikte vatandaşlar yabancı öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
“FARKLI KÜLTÜRLERİ BİR ARAYA GETİREREK DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”
AIESEC Eskişehir Başkanı Gamze Yücel, AIESEC’in dünyanın 125 ülkesinde bulunan en büyük gençlik organizasyonlarından biri olduğunu ve çeşitli ülkelerden öğrenciler getirip, farklı ülkelere öğrenciler gönderdiklerini söyledi. AIESEC Eskişehir’in bu yıl 50’nci yılının içerisinde olduğunu aktaran Yücel, mayıs ayından bu zamana kadar 43 farklı ülkeden 84 farklı öğrencinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Eskişehir’e gelerek kültürlerini tanıttıklarını vurguladı. Yücel, “Bu kültürler panayırı etkinliğinde, 17 farklı ülkeden gelen 27 farklı kişi kültürlerini tanıttılar. Hem kültürlerin etkileşimi hem de farkı kültürleri halka tanıtma noktasında oldukça önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. AIESEC olarak uluslararası bakış açısına sahip liderler yetiştirirken aynı zamanda farklı kültürleri bir araya getirip dünya barışına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Sergiyi gezen vatandaşlar ise etkinliğin değişik kültürleri tanımalarını sağladığını söyleyerek, farklı kültürleri tanıtan öğrencilere teşekkür etti.