İSTANBUL (AA) - Arçelik AŞ 2016 Faaliyet Raporu, Amerikan İletişim Profesyoneller Liginin (LACP) düzenlediği uluslararası faaliyet raporları yarışmasında 4 ayrı kategoride ödüle layık görüldü.

Arçelik açıklamasına göre, finansal raporlama alanında dünyanın en prestijlileri arasında yer alan, LACP tarafından verilen Vizyon Ödüllerinin (Vision Awards) sahipleri açıklandı. 4 ödüle layık görülen Arçelik AŞ yarışmada, dayanıklı tüketim sektöründe "Altın Ödül"ü kazandı.

En İyi Faaliyet Raporu Finansalları kategorisinde Bronz ödül kazanan Arçelik, 2016 yılında "Türkiye'den Başvuru Yapan En İyi 20 Şirket" arasına girdi. Arçelik, Avrupa, Orta Doğu, Afrika Bölgesinin En İyi 80 Faaliyet Raporu sıralamasında ise 35. sırada yer aldı.

Şirketlerin faaliyet raporları, İlk İzlenim, Rapor Kapağı, Hissedarlara Mektup, Rapor Anlatım Dili, Rapor Finansalları, Yaratıcılık, Mesaj Açıklığı ve Bilgi Erişimi olmak üzere 8 ana kriter dikkate alınarak değerlendiriliyor. 2001 yılında kurulan LACP'nin düzenlediği yarışmaya bu yıl farklı sektörlerden dünyanın önde gelen bin şirketi katıldı.