AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,  FETÖ'nün darbe girişiminin ardından "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasal  düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklanan ve 19. Ağır Ceza  Mahkemesince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilen komedyen  Demirci hakkındaki tahliye kararına itirazda bulundu.

Başsavcılık, Demirci'nin kaçma şüphesi, hakkındaki suçlamaya ilişkin  öngörülen ceza miktarı ve delil durumuna göre tutukluluk halinin devamına  hükmedilmesini talep etti.

Dava

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Demirci, etkin  pişmanlık hükümlerinden yararlandığını ve örgütle ilgili bildiği her şeyi  emniyette ve savcılıkta detaylıca anlattığını, örgütün şifreli haberleşme  programlarını kullanmadığını öne sürerek tahliyesini talep etmişti.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlıktan yararlanan tutuklu sanık  Demirci'nin mevcut delil durumuna göre yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli  kontrolle tahliyesine karar vermişti.

Kaynak:Milliyet