Alınan bilgiye göre, kaza Kartal Cumhuriyet Mahallesi Pelin Sokak üzerinde meydana geldi. Pendik'te devriye gezen Yunus ekipleri, 3 kişinin olduğu otomobili şüpheli bularak içerisindekilere 'dur' ihtarında bulundu. Şüphelilerin durmayarak araçlarıyla kaçması üzerine kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sırasında polis havaya ateş açtı. Uzun süren kovalamaca, kaçanların içinde olduğu araçın yoldan geçen başka bir araca çarpmasıyla sona erdi.

POMPALI TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ

Kazada, 1 polis memuru, kaçanların olduğu araçtaki 3 kişi, bunların çarptığı aracın sürücüsü ve yoldan geçen bir kişi olmak üzere 6 kişi yaralandı. Hafif yaralanan 2 şüpheli olay yerinde, diğer şüpheli ise daha sonra hastanede yaralılardan birini ziyarete geldiği sırada  gözaltına alındı.

Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Yapılan açıklamada yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Olayda yaralanan hamile kadının ise  bebeğini kaybetme riski olduğu ifade edildi. 

MAHALLELİNİN ELİNDEN ZOR KURTULDULAR

Mahalleden bazı kişiler, gözaltına aldığı şüphelilere tekme atmak istedi. Polis şüphelileri güçlükle olay yerinden uzaklaştırdı. Şüphelilerin aracında yapılan aramada ruhsatsız pombalı bir tüfek ele geçirildi. Şüphelilerin aracının ise çalıntı olduğunun tespit edildi.

CEZAEVİ FİRARİSİ

Polisin amansız takibi sonucu gözaltına alınan şüphelilerden birinin cezaevi firarisi olduğu, diğer ikisinin hakkında ise hırsızlık suçundan yakalanmalarına yönelik mahkeme  kararı bulunduğu kaydedildi. 

Görgü tanıkları, polisle kovalamaca halindeki aracın yoldan geçen başka bir araca çarptığını, meydana gelen kazada yaralananların olduğunu ve yaralıların hastanelere kaldırıldığını bildirdi. 

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.