Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), bir yılda boyunca 2 binden fazla faaliyete imza atarak, 412 bin kişiyi ağırladı.
Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO, şehrin ticaret ve sanayi hayatına yön veriyor. 35 bin üyesiyle Türkiye’nin en güçlü kurumlarından birisi olan BTSO, 2014 yılında yalın yönetim anlayışıyla üyelerine yönelik çok sayıda farklı programa imza attı. Organize Sanayi Bölgesi merkez binasında ve Altıparmak temsilciliğinde her gün yüzlerce üyesini ağırlayan BTSO’nun
merkez binasına son 250 günde 300 bin kişi gelerek oda hizmetlerinden faydalandı.
Odadaki işlemlerini gerçekleştiren üyeler aynı zamanda BTSO’nun ev sahipliği yaptığı organizasyonlara katıldı. 75 binden fazla Bursalı ramazan ayı boyunca 3 ayrı noktada düzenlenen iftar sofralarında bir araya geldi. Odada düzenlenen toplantı, panel, sektörel analiz toplantıları, zirve, ziyaret gibi organizasyonlarla birlikte toplam 412 bine yakın kişi BTSO’nun hizmetlerinden faydalandı. Yıl boyunca oda günde ortalama bin 648 kişiyi ağırladı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası merkez binasında yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetler iş dünyasına büyük faydalar sağladı. Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO, oda tarafından düzenlenen, iştirakler arasında olduğu ve işbirlikleri gerçekleştirdiği 2 binden fazla faaliye imza attı. BTSO Akademi eğitimleri, meslek komitesi toplantıları, genişletilmiş sektörel analiz toplantıları, sektörel konseyler, panel, zirve, konferanslar, ziyaretler ve işbirliği protokol törenleri Bursa ticaret ve sanayi hayatına yön verdi.
BTSO bünyesinde bulunan 51 meslek komitesi ise bir yıl içinde 625 toplantı gerçekleştirirken, genişletilmiş sektör analiz toplantıları 19 kez düzenlendi.
MESLEK KOMİTELERİ ARI GİBİ ÇALIŞTI
BTSO 51 meslek komitesi üyeleri, toplantılarda sektörlerinin meseleleri ve beklentilerini masaya yatırma fırsatı buldu. Meslek komiteleri tarafından çeşitli kurum ve kuruluşlara 25 ziyaret gerçekleştirildi. Ayrıca 14 farklı meslek komitesine mensup 500’e yakın BTSO üyesi firma yurt içindeki 14 sektör fuarına katıldı.
BTSO BÜNYESİNDE 18 SEKTÖR KONSEYİ BULUNUYOR
Türkiye’de ilk defa, BTSO’nun 2013’ün Eylül ayında uygulamaya başlattığı ve oda ile borsalara rol model olan “BTSO Sektörel Konseyler” projesi 2014 yılında ara vermeden sürdürüldü. Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İnşaat, Lojistik, Makine, Otomotiv, Sağlık, Organize Sanayi Bölgeleri, Tekstil ve Hazır Giyim, Finans ve Ekonomik İlişkiler, Turizm, Uzay, Havacılık ve Savunma, Kimya, Malzeme ve Maden, Hizmet Ticaret, Perakende ile Çevre ve Temiz Enerji Konseyi yapılanmaları, Türkiye’nin ve Bursa’nın hedefleri doğrultusunda öncü çalışmalar ortaya koymaya devam ediyor. BTSO’nun 16 makro projelerinden birisi olan konseyler projesi etrafında bir araya gelen sektör temsilcileri, 2014 yılında 27 konsey toplantısında, sektörlerindeki gelişmeleri ve projeleri değerlendirme imkanı buldu.
“ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ”
Sektörleri bir çatı altında toplayan konseylerin önemine işaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sektör konseylerinin odanın dinamosu haline geldiğini söyledi. Osman Fevzi Efendi ve arkadaşları tarafından 125 yıl önce kurulan, Bursa ve Türkiye ekonomisine yön veren BTSO, 2014 yılında iş dünyasına yönelik birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını aktaran Başkan Burkay, “BTSO, üyelerimizin her zaman yanında olmaya devam edecek. BTSO için 2014 yılı çok verimli geçti. Üyelerimize yönelik gerçekleştirilen etkinlikler, meslek komitesi ve genişletişmiş sektörel analiz toplantıları ve yayınlanan sektör raporları, Bursa ekonomisine ciddi katkıda bulunuyor. 2015 yılında da üyelerimize yönelik programlar ve eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.