Euro, ECB Başkanı Mario Draghi'nin enflasyonun yükseleceğini belirtmesi ile dolar karşısında kayıplarını silerken, içeride de alev aldı.

Güne 2.97 seviyelerinden başlayan Euro, gün içinde 2.98-2.99 bandında hareket ettikten sonra aniden 3 lirayı aştı.

Euro/TL 3.0222 seviyesine kadar yükseldi.

ALB Forex Analisti ve UZMANPARA yazarı Rıdvan Baştürk, dün Euro Bölgesi’nden gelen enflasyon verisi ve yurtiçindeki seçim belirsizliğinin Euro/TL paritesini 3,0000 seviyesinin üzerine taşıdığını söyledi.

NEDEN YÜKSELDİ?

Avrupa Merkez Bankası’nın yapmış olduğu mevcut parasal genişleme programının olumlu etkilerinin enflasyon üzerinde görüldüğüne dikkati çeken Baştürk, şöyle konuştu:

"Dün açıklanan Mayıs ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde yüzde 0,3 artış göstermesi ve genel resimde yılbaşından bu yana toparlanan enflasyon euroya değer kazandırdı. Diğer taraftan yurtiçinde bugün Mayıs ayı enflasyon verileri beklenti aşağısında kalsa da yukarı yönlü trendine devam etti. Her ne kadar ara ara Yunanistan’a dair olumlu açıklamalar gelse de resmi kaynaklar tarafından onaylanmayan bu haberler Euro'daki değer kazanımlarını sınırlamaktadır. Bugün ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi konuşması takip edildi. Draghi yaptığı konuşmada parasal genişleme programının reel ekonomiye yansıdığını ve enflasyondaki toparlanmanın devam edebileceğini söyledi. Bu konuşma da Euro'yu destekledi."

HANGİ SEVİYELER TAKİP EDİLMELİ?

Teknik olarak paritede 3,0000 seviyesine dikkat etmek gerektiğine vurgu yapan Baştürk "Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda kısa vadede 3,0200 ve 3,0450 dirençleri hedeflenebilir. 3,0000 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanamaması durumunda ise 2,9740 ve 2,95 destekleri ön planda olacaktır" dedi.