Yusuf ÇINAR / MECİTÖZÜ(Çorum), () - ÇORUM'a gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyayla rekabet edebilmenin yolunun tarımdan geçtiğini belirterek, "Siyasiler, tarım sektörünün önünü açsın" dedi.
Çorum'un Mecitözü İlçe Ziraat Odası’nın yeni hizmet binasının açılışı törenine katılan  Şemsi Bayraktar yaptığı konuşmada, siyasilerin çifçtiler için verdikleri vaatleri yakından takip ettiklerini söyledi. Dünyayla rekabet edebilmenin yolunun tarımdan geçtiğine dikkat çekerek, siyasilerden tarım sektörünün önünü açmalarını isteyen Şemsi Bayraktar şunları söyledi:
"Türk çiftçisine ne yapsak azdır. Günümüzde tarım ve enerji dünyada en önemli stratejik sektörler haline geldi. Tarım sektörü dünyada olduğu gibi ülkemizde de fevkalede önemlidir ve son yıllarda da daha fazla önem kazanmaya başladı. Bugün baktığımızda 5.5 milyon insanımız, yani istihdamın yüzde 21’ini tarım sektörü sağlıyor. Bugün işsizliği 2.1 puan aşağı düşüren tarım sektörüdür. Bugün çok övündüğümüz otomobil sektörü ihracaat fazlası veremezken, tarım sektörü 5 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası veriyor. Sadece ülkemizin gıda güvencesini değil 40 milyon turisti doyuruyor ve 18 milyar dolarlık ihracaat yapılmasına katkı sağlıyor. Bu rakamlar şunu gösteriyor ki tarım sektörü bu ülkenin yüz akıdır ve bu ülkenin sırtına yük değil. 
'SİYASİLERİN VAATLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ'
Gübrede mazotta, ilaçta, yemde ve elektrikte girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Şemsi Bayraktar, "Hükümetimizden bu manada destek istiyoruz. Siyasi partilerin, girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesi noktasındaki vaatlerini çok yakın takip ediyoruz. Bizlerin de kendilerinden taleplerimiz var ve bazı taleplerimizin yerine getirilmesinden de memnuniyet duyuyoruz. Seçimlerden sonra da yeni hükümet kurulduğunda da taleplerimizin karşılanıp karşılanmadığının takipçisi olacağımızı ifade etmek isterim."
FOTOĞRAFLI