Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi 2013 yılında yeni bir hizmet binası inşa etmek için boşalttığı eski belediye binasına geri dönüyor.
Eski belediye binası yerinin yeni bir hizmet binası inşa etmek için mevcut yerin elverişli olmaması nedeniyle bu kararından vazgeçen belediye yönetimi, yeni hizmet binasının eski sebze halinde inşa edilene kadar eski hizmet binasını restore ederek en kısa zamanda dönme kararı aldı. Eski belediye binasındaki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, "2013 Mart ayında eski belediye binası boşaltılırken, yeni bir hizmet binasının o eski belediye binası yerinde inşa edilmesi planlanmıştı. Fakat eski yerin yeni bir belediye hizmet binası ve ilçenin 30-40 yıllık hizmet binası için mevcut alan çok dardı ve şehrin içinde kalan sıkışık bir noktada yer alıyordu. Bizler bunun yerine daha geniş bir yerde ve geniş bir alanda, halka daha hızlı hizmet verebilen bir yerde inşa etmek için çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Yeni hizmet binasını sebze halinin yerinde inşa etmeyi düşündüklerini belirten İmret, "Bunun için öncelikle sebze halini başka yere taşımamız gerekiyor. Yapılacak olan yeni hizmet binasının trafik akışının daha hızlı ve rahat olması, halkımızın rahat gidip gelebilecekleri ve uzun süreli yararlanabileceği, bahçeli, parklı bir hizmet binasının inşa edilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Yeni projenin biraz zaman alması nedeni ile belediyenin kirada kaldığı binanın fiziki anlamda da belediyecilik hizmeti sürdürülebilecek bir yer olmadığını kaydeden İmret, "Yeni projemizi gerçekleştirene kadar hem tasarruf hem de hizmet anlamında halkımıza ve belediyemize katkısı olacaktır. Cizre halkımıza layık oldukları bir hizmet binası inşa edeceğimize söz veriyoruz. Bu projemizi gerçekleştirene kadar eski belediye binamıza dönerek orada bu süre içinde halkımıza hizmet edeceğiz. Bu kapsamda eski belediye binamızda başlattığımız restorasyon çalışmaları bitme aşamasındadır ve en kısa zamanda da eski belediye binamıza geri döneceğiz" şeklinde konuştu.