Adana'da, üç yıl önce evlenen 19 yaşındaki 1.5 aylık hamile kadın, kocası tarafından gömleğinin bir düğmesi olmadığı gerekçesiyle darp edildi.

3 YIL ÇOCUKLARI OLMADI

Yüreğir ilçesinde meydana gelen olayda, 19 yaşındaki Sibel Ş., 16 yaşındayken Yusuf Celal Ş. ile evlendi. Evlendikten sonra çiftin çocukları olmadı. Aradan 3 yıl geçtikten sonra 1.5 ay önce genç kadın hamile kaldı. İddiaya göre, çift arasında zaman zaman tartışma ve kavga çıkıyor koca genç kadını darp ediyordu.

DÜĞME YÜZÜNDEN EŞİNİ DARP ETTİ

Dün sabahleyin koca eşine gömleğini ütülemesini söyledi. Genç kadın gömleği ütüleyip eşine verdi. Koca gömleği giydiğinde bir düğmesinin olmadığını fark edince eşini darp etti. Bunun üzerine genç kadın evi terk edip Alo 183 Sosyal Hizmet Danışma Hattı'nı arayarak eşinden şiddet gördüğünü evde kalmak istemediğini ailesinin yanına gitmek istediğini söyledi.

POLİS OLAYA EL KOYDU

Görevliler polisi arayarak kadının bulunduğu yerden alınmasını istedi. Polis, bildirilen adrese giderek kadını adli tıp birimine getirdi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen kadın, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Genç kadının kocasından şikayetçi olmadığı, evine değil ailesinin yanına gitmek istediğini söylediği öğrenildi.