Bir yılın sonuna gelirken, yeni bir yılında kapılarını açacağız. Samsun Medya Grubu ekipleri Samsunlulara, “2018 yılını nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu. Samsunlulardan bu soruya, “Çok güzel bir seneydi, mutluyduk” yanıtlarının yanı sıra  “Sıkıntılar yaşadık, yeni yıldan umutluyuz” gibi yanıtlar da geldi. 

İşte aldığımız cevaplar: 

ÇOK GÜZEL BİR YIL GEÇİRDİM 
Meral AKBULUT: Devletimizin, sorunlarımızı çözmesiyle çok güzel bir yıl geçirdim. Sürpriz dolu olaylar yaşadım. 2018 yılında torunum hastalandı ve çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Hastanelerin, doktorların çok iyi olmasıyla torunum sağlığına kovuştu. Daha kötü şeyler yaşamadığım için şükür ediyorum. O yüzden çok güzel bir yıl geçirdim ve her halime şükrettim.
 
HASTALIĞIMDAN DOLAYI İYİ GEÇMEDİ 
Güner ÇAKICI: Ben emekliyim ve maalesef bu yıl çok iyi geçmedi. Hastalıklarla uğraştığım için çok memnun olduğum söylenemez. Bu yıla ait unutamayacağım tek şey hastalığımdır. Fakat buna da şükür diyorum. Allah beterinden korusun. Ayrıca 2019 yılından çok fazla beklentim yok ama umarım her şey bol ve güzel olur.
 
ÇOK DA KÖTÜ GEÇTİ DİYEMEM
Ahmet ATEŞ: Biraz sıkıntılı bir yıl geçirdim ve ekonomi konusunda fazla sıkıntı çektim. Fakat diğer yıllara göre bu yıl biraz daha iyi geçti diyebilirim. Ailevi olarak güzel gelişmeler yaşadım. O yüzden çok da kötü diyemem. Benim 2019 yılından çok fazla beklentim var. İş imkânlarının artmasını, ekonominin düzelmesini bekliyorum. Ülkemiz için en iyisini istiyorum. 

YAŞADIĞIM EN GÜZEL YIL 
Nur ERTAŞ: Çok güzel bir yıl geçirdim. İnşallah her zaman iyi geçmesini diliyorum. Oğlum üniversite okuduğu için bedelli askerlik yapıyor. O yüzden 2018 yılı benim için çok güzeldi. Allah'a şükür sağlığımız yerinde. Bana göre en yaşadığım en güzel yıl, 2018 yılıdır. Allah herkese nasip etsin. 

90'LI YILLAR DAHA GÜZELDİ 
Hüseyin TAŞ: Benim için 2018 yılı hiç güzel geçmedi. Bir sürü sıkıntılar, geçim dertleriyle uğraştık. O yüzden 2019 yılından çok umutlu değilim. Yine aynı devam eder diye düşünüyorum. Benim için 90'lı yıllar daha güzeldi. O zamanlar maddi ve manevi olarak kafalarımız daha rahattı. 

BOŞ BİR SENEYDİ
Taha Tuğberk ÇAKIR: Benim için zorlu bir yıldı. Beklediğim olumlu gelişmeleri yaşayamadım. Okul olarak sistemlerimiz değişti. Benim için boş bir seneydi. Açıkçası çocukluğumu özlüyorum. Umarım 2019 yılı daha güzel geçer. 

EĞLENCELİ BİR YILDI 
Umut Baran DEMİR: Normalde üniversiteye hazırlanacaktım ama boş bir sene geçirdim. Daha çok arkadaşlarımla vakit geçirdiğim için eğlendim ve kötü geçti diyemem. O yüzden 2018 yılı eğlenceliydi. 2019'da ise iyi bir üniversite okuyup kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Bu sene eğlendim ama 2019'da hedeflerimi gerçekleştireceğim. 

ARKADAŞLARIMLA OYUNLAR OYNADIM 
Miraç KARATAŞ: Bahçede arkadaşlarımla çok oyun oynadığım için çok güzel bir yıl geçirdim. Bir gün arkadaşlarımla saklambaç oynarken merdivenlerden yuvarlanmıştım. Bana bir şey olmamıştı ama bu anımı unutamıyorum. Bir daha ki seneye spora gitmek, yüzmeyi tam öğrenerek 1'inci olmak istiyorum. 

HEM İYİ HEM KÖTÜ 
Recep ERDAĞAN: Allah rızkımı açtı ve gayet sağlıklı, mutlu ve huzurlu çalışıyorum. Bu sene ciddi sıkıntılar yaşamadığım için şükürler olsun. 2018 yılında unutamadığım anılardan bir tanesi, sevdiğimiz ağabeylerimizden bazıları vefat etti, hüzünlendim.  İyi olarak ise kardeşimi evlendirdik, sevindim. Hem iyi, hem de kötü yaşadık ama 2019'da güzel mutluluklar temenni ediyorum. 

BEREKETLİ GEÇTİ  
Habil YURTSEVEN: Her halimize şükür ediyoruz. 2018 yılında hem üzüldük hem güldük. Unutamayacağım bir anım olmadı ama son yıllara göre bu yıl daha bereketli geçti. 2019 yılın da gerçekleşecek seçimlerin sonuçlarına göre, yılımızın nasıl geçeceğini anlayabileceğiz. Şimdilik umutluyuz ama inşallah 2019 yılı, vatana ve millete hayırlı olur. 

UNUTAMAYACAĞIM ANILARIM OLDU 
Mert Recep GÜN: Güzel değerlendiriyorum. Çünkü engelliler gününde herkes bir şeyler yaptı. Mesela biz öğretmenimle birlikte sınıfça, engelli kardeşlerimizi anlayabilmek için program yaptık. Ben bu güzel durumdan çok etkilendiğim için unutamayacağım anılardan bir tanesi oldu. 2019 yılında herkesin duyarlı olmasını isterim. Ayrıca çevrenin temiz tutulmasını istiyorum. Çünkü pis olan yerler bizi ciddi hastalıklara itiyor. Herkesin temiz olmasını istiyorum. 

Haber: Hande ONAT - Emre ÖNCEL