Koalisyonun kurulmamasından MHP lideri Devlet Bahçeli’yi sorumlu tutan Başbakan Yardımcısı Türkeş, “Rahmetli Türkeş hayatta olsaydı, Türkiye bu krizi yaşamazdı. Başbakan Davutoğlu’na ‘Gel oğlum’ derdi, 10 Haziran’da MHP-Ak Parti koalisyonu kurulmuş olurdu” dedi.

Türkeş, dün Sabah televizyon ve gazetelerin Ankara temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelerek sohbet etti.

Kasketle olmaz

Türkeş, Bahçeli’nin sosyal medya üzerinden paylaştığı kasketli fotoğrafına da göndermede bulunarak, “Karagümrük kasketi takmakla da bu iş çözülmez. Nüfusunun yüzde 60’nın genç olduğu ülkede bu siyasetle sonuç alınmaz” dedi.

Türkeş, Ak Parti ile uyumu konusunda, “Ak Parti’de büyük bir kabul gördüm. Tabii taban merkez sağ. Partinin üst kademe yöneticileri dışında 30 yıldır muhatap olduğum, tanıdığım, bildiğim insanlar. Onun için bir yabancılık yok zaten. Doku uyuşmazlığı sıfır” değerlendirmesinde bulundu.

Türkeş, “Ak Parti’de misiniz? Ak Partili misiniz” sorusuna, “Ak Partiliyim” yanıtını verdi.

‘Tabanda çözülme var’

MHP tabanında bir çözülme olduğunu bunda kendisinin de katkısının yer aldığını dile getiren Türkeş, “MHP tabanı şu anda yüzde 50-50. Yüzde 50’si Türkeş doğru yaptı diyor. Yüzde 50’si genel başkanın kararı tartışılmaz düşüncesinde” dedi.

Türkeş, babası Alpaslan Türkeş’in siyasi tutumlarına atıfta bulunarak, “Rahmetli Türkeş hayatta olsaydı, MHP’nin de genel başkanı olsaydı, Türkiye bu krizi yaşamazdı. Davutoğlu’na (gel oğlum) derdi. 7 Haziran’dan üç gün sonra 10 Haziran’da MHP-Ak Parti koalisyonu kurulmuş olurdu” diye konuştu.

Türkeş, MHP’ye dava açması konusunda, “O bir hak kaybının telafisi niteliğindedir. Ben bugün itibarıyla Ak Partiliyim. Ancak hiç kimse beni MHP’den atamaz, atamamıştır. Atılmak başkadır, istifa başkadır. Benim tapulu arazime başkalarına gecekondu kurdurmam” dedi.