AK Parti Mersin İl Kadın Kolları üyeleri, ‘Yeni Türkiye Yeni Güç Kadın 2023’ vizyonu kapsamında, ‘Güçlü Anneler Güçlü Türkiye’ yürüyüşü gerçekleştirdi.
AK Parti İl Kadın Kolları ‘Anneler Günü’ dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen AK Parti’li kadınlar, Vali Konağı yanında bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın büstüne çelenk koydular.
AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Mehri Bilgen, burada yaptığı açıklamada, "Biz AK Parti’liler, 12 yıllık iktidarımızda hep kucaklayıcı olduk, kadınımızı hiç bir ayrım gözetmeden destekledik. Ona hak ettiği kıymeti verdik. Geleneğimizde ne denli ayrıcalıklı olduğunu hiç unutmadık, unutanlara hatırlattık. Her hamlemizde onları daha ileriye götürmenin gayesini taşıdık” dedi.
Annelerin en kıymetli varlıkları olan evlatları için daha iyi eğitim, daha iyi sağlık hizmeti, daha güvenli bir ülke verebilmek gayesiyle durmadan çalıştıklarını kaydeden Bilgen, "Çözülemez, yapılamaz denilen meselelere eğildik. Bu ülke üzerinde, tarih boyunca kardeşçe yaşamış halklarımıza gelecekte de birlikte yaşama umudu verdik. Çözüm süreci sayesinde, doğulu ve batılı gençlerimiz dağlarda karşı karşıya değil üniversite sıralarında bir araya geldiler. Birbirlerine namluları doğrultmak yerine, omuz omuza bu ülkenin geleceği için çalışmaya, üretmeye başladılar. Kurmak istediğimiz güçlü Türkiye hedefimizde bizimle mücadele edecekler. Nitekim bizi hiç yanıltmadılar, çıktığımız bu zorlu yolda bizi yalnız bırakmadılar. Daima arkamızda durarak gücümüze güç kattılar. Bu ülke daha güzel bir ülke olacaksa bu, kadınımızın en çok da annelerimizin gayretleri ve destekleriyle olacaktır" diye konuştu.
Bugün Türkiye’nin artık çok güzel günler yaşadığını dile getiren Bilgen, şöyle devam etti; "Bugün ülkemizin her köşesinden anne sağduyusu, anne şefkati ve anne yüreğinin sesleri duyuluyor. Ülkemizin geçmişte yaşadığı acıları, sıkıntıları, hasretleri ve korkuları en çok hisseden ve yaşayan annelerimiz, bugün güçlerini yüreklerindeki merhametle birleştirip adeta inşa ettiğimiz güzel geleceğe iyilik ve umut taşıyor. Çünkü çok şükür ki, biz tüm annelerimizin derdiyle dertlenip hiçbir ayrım gözetmeden hepsine derman olmaya çalıştık.”
AK Partili kadınların etkinliğine katılıp destek veren İl Başkanı İsmail Taşpınar ise, anneye olan saygı ve sevgiyi tek bir güne sığdırmanın mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan annelerin, aile ve toplum hayatının temel direği olduğunu, bizlerin kişiliğinin oluşmasında ahlaklı bir birey olmamızda iyi yetişmiş bir neslin var olmasında analarımızın katkısı çok büyüktür. Annelerimiz, yarınlarımızı şekillendiren, hayatın her safhasında güven ortamını oluşturan, cennetin bile ayaklarının altına serildiği en aziz, en saygıdeğer varlıklarımızdır. Hayata gözlerini kapatıp ahrete göç eden anneleri de rahmet ve minnetle andığımı belirtmek ister, hayatlarını çocuklarına adamış, sevginin ve saygının en iyisine layık olan annelerimizin ve yüreği annelik duygusuyla dolu olan tüm kadınlarımızın ’Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinlikler kapsamında Tarsus’ta vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan’a ‘Yılın Annesi’ belgesi verildi. Anne Songül Aslan Umre’de olması münasebetiyle belgesini AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Mehri Bilgen aldı. Buradaki etkinliğin ardından Pozcu Türk Telekom önünde başlayan yürüyüşle AK Parti’li kadınlar, ’Anneler Günü’ kapsamında kadınlara karanfil dağıttı.