İşte bu kara kışta, barınak kenarına terk edilen baba-oğul Pekinezlerin hikayesi…

Yedikule Hayvan Barınağı'nda gönüllü Meral Olcay Facebook’ta fotoğraflarını paylaştığı Pekinezlerle ilgili şu notu düştü:


“Barınağı arayan bir kişi evin yaşlı nenesinin hastalandığını ve iyileşemediğini söyledi. Evdeki Pekinezlerin içine cin kaçtığı için nenesinin iyileşemediğini söyledi.



Nenenin de buna inandığını ve bu köpeklerin evden uzaklaştırılması gerektiğini belirtti. Kendisine bu davranışın doğru olmadığı konusunda bilgi verildi. Telefondaki kişi bu konuşma üzerine ikna oldu ve ‘Haklısınız’ dedi. Oysa ikna olmamış ve bu kış şartlarında el kadar köpekleri barınak kenarına atıp kaçmışlar! Tesadüfen barınak sokağına giren araç olayı görüyor ve köpeklerden birini yakalayıp,  bize getiriyor.  








Diğer Pekinez ise araziye fırlıyor. Bunun üzerine tüm personel seferber olup sadece barınak arazisine değil civar yerlere de bakılıyor ve sonunda yol kenarında diğer köpekçik de bulunuyor. Eğer yakalanmasaydı soğuktan donacaktı. Bulunduğunda minik Pekinezin gözleri soğuktan ve korkudan faltaşı gibi açılmıştı”



İsimlerini Rüzgar ve Ayaz koyduğu Pekinezlere şimdi yuva aranıyor. 





Hürriyet