İnşaat Mühendisi Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Saim Sezgin, Samsun’un doğal güzelliklerinin yok edildiğini, Samsunluların deniz havasından ve deniz manzarasından mahrum bırakıldığını söyledi.
Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Saim Sezgin; çocukluğunun Samsun’unu çok özlediğini belirterek şöyle konuştu: “Samsun eskiden modern şehirciliğin güzel bir örneğiydi. Denizden tepelere doğru tırmanan şehir, tepelerden denize dik inen yolla örülmüştü. Şehrin her noktasından deniz görülebiliyordu, insanlar yeşillikler arasında deniz manzaralı evlerde oturuyorlardı. Şimdi baktığımızda binalar sahillere istiflenerek, deniz havası ve manzarasından mahrum bırakıldı. Denize paralel bulvarlar ve bulvarların iki yakasını kuşatan bitişik nizam apartmanlar, deniz havasının içerilere girmesini engelledi. Yeşil alanların yok edilmesiyle şehir merkezinde nefes alınamaz hale getirildi.”
“Ben yaptım oldu” tavrının doğru bir davranış biçimi olmadığını anlatan Sezgin, seçilirse doğal güzelliklerinin korunacağı modern bir Samsun için çalışacağını sözlerine ekledi.