TRABZON (AA) - Trabzon'dan başka bir şehre gitmek için otogara gelen 3 kişinin, "terör örgütüyle bağlantılı olduğu" söylentisi üzerine terminalde gerginlik yaşandı.

Değirmendere Mahallesi'ndeki Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gelen ve "terör örgütüyle bağlantılı olmakla" suçlanan 3 kişiden birinin darbedildiği iddia edildi. Bu kişilerin "terör örgütüyle bağlantılı olduğu" söylentisinin, sosyal medya aracılığıyla yayılması üzerine otogar önünde toplanan kalabalık, içeriye girmek istedi.

Terminal önünde önlem alan polis ekipleri, kalabalığın içeri girmesine izin vermedi. İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da terminale gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Söz konusu kişilerin güvenlik güçlerince terminalden götürülmesinin ardından kalabalık dağıldı.

- "Sosyal medyadaki yalan paylaşımlara itibar etmeyin"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu kişilerin terör örgütüyle bağlantısı olmadığını söyledi.

Sosyal medyadaki yalan paylaşımlara itibar edilmemesini isteyen Öz, "İnternet ve sosyal medyada yapılan bu tür yanlış bilgi ve yönlendirmelere itibar edilmemeli. Milli hassasiyetlerin yanlış yere kanalize edilmemesi gerekir. Bu konularda hassasiyet gösterilmesi, milli ve manevi değerlere sahip çıkılması anlamlı ama bunun bu şekliyle yanlış yere kanalize edilmesi bir bakıma terör örgütünün ekmeğine yağ sürer" dedi.