Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, '18 Mart Şehitler Günü' etkinlikleri kapsamında yurdun dört bir yanından davet edilen şehit aileleriyle biraraya geldi. Akar konuşmasında, "Aziz şehitlerimiz, sizler sadece Vatan toprağının bağrında değil, asil Türk milletinin de kalbinde ve gönlünde yaşıyorsunuz. Her nefesimizde hissettiğimiz özgürlük ve huzuru, köklü bir tarihe dayanan birlik ve beraberliğimizi sizlere borçlu olduğumuzun da bilincindeyiz. Milletin cesur evlatları, ebedi mekanlarınızda huzur içinde uyuyunuz. Biliniz ki kanlarınızla yoğrulmuş vatan toprağı ve Türk milleti sonsuza kadar var olacak ve ay yıldızlı bayrağımız göklerde şanla, şerefle dalgalanacaktır. Değerli şehit ailelerimiz, hayatta yaşanacak en büyük acı, evladını, babasını, kardeşini, eşini veya sevdiklerini kaybetmektir. Sizler derin acınıza rağmen aziz milletimizin asaletinin göstergesi olarak büyük bir sabır ve metanet örneği sergiliyorsunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri, muvazzafı, emeklisi, şehit aileleri ve gazileri ile birlikte büyük ve güçlü bir ailedir. Acılarımızı ve sevinçlerimizi, öncelikle bu büyük aile içinde paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şehit ailelerine hitap eden Akar, "Cennet vatanımızda birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde özgürce yaşayışımızı, bugünkü Hürriyet ve istiklalimizi, yüce değerlerimiz uğrunda hiç çekinmeden canlarını feda eden şehitlerimize, yani rütbelerin en şereflisine ulaşan evlatlarınıza, eşlerinize ve kardeşlerinize borçluyuz. Milletimiz, hürriyet ve istiklal mücadelesiyle yoğrulan şanlı tarihi içinde Malazgirt'ten Mohaç'a, Preveze'den Çanakkale'ye uzanan destansı zaferlerini yine aziz şehitlerimize borçludur. Conk Bayırı'nda gülle yağmuruna süngüsüyle karşı koyan Mehmetçiğin vatan, millet, bayrak için ölmeyi emreden Atatürk'ün ve sancağını yere düşürmemek uğrunda tamamı şehit olan 57'nci alayın destanı şehitlerimiz tarafından yazılmıştır. Tarihimiz, asil Türk milletinin haklı mücadelesi ile şehitlerimizin şanlı destanlarını anlatan sayısız örnekle doludur. İnönü'den Sakarya'ya Büyük Taarruz'dan Cumhuriyete uzanan istiklal yolcuğu, Kore'den Kıbrıs'a, Bosna-Hersek'ten Afganistan'a uzanan barış mücadelesi, terörle mücadelede Fırat Kalkanı'na uzanan huzur, iç güvenlik ve istikrar operasyonları bunlardan sadece bazılarıdır" şeklinde konuştu.

Akar, "Asil milletimizin bağrından çıkan ve peygamber ocağı olarak da bilinen ordumuz, ecdadının manevi mirasından, zaferle dolu şanlı tarihinden ve bizzat milletinden aldığı güçle, dün olduğu gibi bugün de her türlü zorluğu göğüslemeye ve daima milletinin emrinde şehitlerimizin izinde yürümeye devam edecektir" dedi.

Akar, konuşmasında şunları kaydetti:

"Değerli silah arkadaşlarım, aziz şehitlerimizin fedakarlık ve kahramanlıkları karşısında sözlerin yetersiz kaldığını belirtmek isterim. Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sakarya Zaferi sonrası dile getirdiği, 'Bu milletin evlatlarının fedakarlıkları için, kahramanlıkları için bir ölçü bulunamaz' vecizesi, bu gerçeği en açık biçimde ifade etmektedir. Yerli ve milli bir ordunun şerefli mensupları olarak, şehitlerimizin canlarını niçin verdiklerini, kanlarını hangi uğurda akıttıklarını asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Varlığımızın gayesini oluşturan ortak değerlerimizi korumak, sonsuza kadar yaşatmak için Türk sancağının şanını canımızdan aziz bilip, vatan, Cumhuriyeti ve vazife uğrunda gerektiğinde canımızı seve seve feda ederek, daima askerlik yeminimize sadık kalacağız."

Kaynak:Milliyet