Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Komiser Umut Tunçay, Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

DEVLET ERKÂNI UĞURLADI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanarak tedavi gördüğü Cizre Devlet Hastanesi'nde şehit olan Komiser Umut Tunçay (27) için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Törene şehidin eşi Derya Yıldırım Tunçay, annesi Menevşe, babası Mustafa ve yakınları başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski İçişleri Bakanı Selami Altınok, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin ve Celal Adan, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak ile şehit ve gazi yakınları, milletvekilleri, bazı ülkelerin Ankara'da görev yapan büyükelçileri ve askeri ataşeleri, Ankara Garnizonu'nda görevli general, subay ve astsubaylar, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazede şehidin Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli mesai arkadaşları da yer aldı.



ŞEHİT EŞİNİN PARKASINI GİYDİ

Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii'ne gelişlerinde şehidin ailesine taziyelerini sundular. Şırnak Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'nde görevli olan Derya Yıldırım Tunçay, şehit eşinin özel harekat parkasını giyerek cenazeye katıldı. Tunçay, cenaze namazı öncesi eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna son kez sarılarak öptü. Daha sonra taziyelerin kabul edildiği bölüme geçen Tunçay'ı eşinin meslektaşları bayan özel harekat polisleri teskin etti.



"KIYAMETE KADAR BÖYLE DEVAM EDECEK"

Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli şehit komiser için Kocatepe Camii'nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını kıldıran Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, kalabalıktan helallik istendiği sırada, "Bilmeliyiz ki şehidimizin bu dünyadan ayrılırken belki bizlere verdiği son bir ders oluyor. Biz hakikaten bu vatan için, bu millet için bütün varlığını seferber edecek kadar vatan sevgisiyle dopdolu insanlarız. Bu yıllarca böyle geldi, bundan sonra da kıyamete kadar devam edecek" dedi.



"KAHROLSUN PKK VE ONUN İŞBİRLİKÇİLERİ"

Cenaze namazının ardından ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Mustafa Tunçay'a Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın sarılması üzerine duygulu anlar yaşandı. Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Bu sırada cenazeye katılan bir vatandaş tekbir getirerek, "Kahrolsun PKK ve onun işbirlikçileri" diye haykırdı.


ŞEHİT EŞİ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI


Uğurlama töreninde İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın protokol için ayrılan kısım yerine şehit ailesinin yanında yer alması dikkat çekti. Derya Yıldırım Tunçay, eşini asker selamıyla uğurladı. Törenin ardından şehidin fenalık geçiren babası Mustafa Tunçay'a ise sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin cenaze aracındaki tabutunu bırakmayan şehidin yakınlarının "Umudumuz gitti" diyerek gözyaşı dökmesi yürekleri burktu. Törenin ardından şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Polis Şehitliği'ne götürüldü.