Adıyaman 100.Yıl Kapalı Yüzme Havuzunda 8 ilden 300 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen ve iki gün süren "Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Yüzme Yarışları" sona erdi.
Yıldızlar yüzme yarışlarında kız ve erkek yüzücüler madalya için kıyasıya mücadele ederken çekişmeli yarışlar izleyicileri heyecanlandırdı. Adıyaman 100.Yıl Kapalı Yüzme Havuzunda tamamlanan yarışlar sonrasında tümü açık sıralamasında Gaziantep birinci, Malatya ikinci, Elazığ üçüncü, Van dördüncü, Adıyaman beşinci , Diyarbakır altıncı, Ağrı yedinci ve Şanlıurfa sekizinci oldu.
Yarışmaların sona ermesiyle sporculara Başarı Belgelerini takdim eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Anadolu Yıldızlar Ligi projesi kapsamında yüzme yarışmalarına ikinci defa müsabakalara ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
Anadolu Yıldızlar ligi Yarı Final Maçlarının 1. Ayağının Adıyaman’da yapıldığını belirten Bağcı, ”İlimizde yapılan müsabakaların ardından yarışların 2.ci ayağı ise 21 Mart 2015 tarihinde Van ilinde yapılacak. Orada ilk 3 giren takımlar Mersin ilinde yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanacaklardır. 8 ilden 300 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen harika bir yarışma izledik ve yüzücülerimiz centilmen bir şekilde mücadele etti. Anadolu Yıldızlar Ligi’nin Türk sporuna çok şey katacağını hep birlikte görüyoruz. Bu projenin temel amacı, Anadolu’da gün yüzüne çıkmamış spora yatkın, geleceğe yön verecek gençleri spor adına hazırlamak ve uluslararası yarışmalarda Türk sporunu temsil etmelerini sağlamaktır. Bu müsabakalara katkı sağlayan tüm illerimizi ve sporcularımızı elde ettikleri başarılardan dolayı kutluyor, başta hakemlerimiz olmak üzere antrenörlerimize, basınımıza ve emeği geçen herkese İlimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.