Gümüşhane'nin tarımsal sanayide öncü sektörü olan pestil-köme sektöründe uzun yıllar görev yapan İlker Aşçıoğlu, akraba ve arkadaşlarına düğün hediyesi olarak isimleri yazılı pestil gönderiyor.

OLUMLU GERİ DÖNÜŞ

Şehrin köklü pestil firmalarında uzun yıllar çalışan Aşçıoğlu, akraba ve arkadaşlarının düğünlerinde onlara pestil göndererek sürpriz yapıyor. Firmaya ait imalathanede pestilin üzerine evlenecek çiftin isimlerini fındıkla yazan Aşçıoğlu, değişik hediye olması için başlattığı uygulamadan oldukça olumlu geri dönüşler aldığını söyledi.

AY-YILDIZ İŞLENDİ

Firmanın istek olması halinde bu hizmeti her vatandaşa verdiğini dile getiren Aşçıoğlu, "Akraba ve arkadaşlarımızın düğünlerinde en güzel hediyenin üzerlerinde adları yazan pestiller olacağını düşündüm. Değişik bir hediye olmasını istedim. 200x90 santimetre çapındaki pestile fındıkla evli çiftin isimlerini işledikten sonra kalp figürü içerisinde bayrağımızın simgesi olan ay-yıldızı işlemeyi de ihmal etmedim." dedi.

"TATLI YİYELİM..."

Genelde Gümüşhane'ye gelen bakanlar için yapılan uygulamanın güzel bir düğün hediyesi olduğunu dile getiren Aşçıoğlu, bünyesindeki dut ve bal nedeniyle oldukça zengin besin öğeleri barındıran pestilin yeni çiftler için "Tatlı yiyelim tatlı konuşalım!" mesajı da içerdiğini sözlerine ekledi.