Sincan Belediyesi, “Sincan Kurban” mobil uygulamasıyla Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor. Akıllı telefonlarda uygulamaya konulan program sayesinde Sincan Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanına gelen vatandaşlar, seçtikleri hayvanın küpe numarasını sorgulatarak kurbanlıkları hakkında her türlü bilgiye kolayca ulaşabiliyorlar.

Sincan, örnek bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. E- belediyecilik alanında ilklere imza atan Sincan Belediyesi, her alanda vatandaşın işini kolaylaştırmaya devam ediyor. Vatandaşa daha hızlı ve etkin hizmet sunmak için teknolojiyi hizmete dönüştüren Sincan Belediyesi yepyeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla çalışmalarına hız veren Sincan Belediyesi, “Sincan Kurban” isimli mobil uygulamayı vatandaşların hizmetine sunuyor. Akıllı telefonlar ve tabletler için sisteme geçirilen Sincan Kurban, Google Play Store’dan indirilebiliyor. Kurbanlıkların küpe numarasını sistemde sorgulayan vatandaşlar kurbanın doğum tarihine, cinsine ve yapılan aşıya kadar birçok bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Bu uygulama ile Türkiye’de bir ilki hayata geçiren Sincan Belediyesi diğer belediyelere de örnek oluyor.

Kısa mesajla bilgilendirme

Sincan Belediyesi ayrıca 24 saat canlı yayın hizmeti ile kurban pazarını vatandaşın ayağına getiriyor. Vatandaşlar Sincan Belediyesinin web sitesinden kurban pazarını inceleyebiliyor. Kurban kesim sırasını bekleyen vatandaşlar için de Sincan Belediyesi bilgilendirme mesajı atıyor. Kaçıncı kurbanlığın kesildiği ve sırada kaç kişinin kaldığı bilgisi vatandaşın cep telefonuna sms ile bildiriliyor.

“Sincan’ı hep bir adım ileriye taşıyacağız” diyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, teknolojinin imkanlarını kullanmaya gayret ettiklerini ifade etti. Başkan Tuna, “İletişim çağının getirilerini imkanlarımız ölçüsünde kullanıyor ve teknolojiyi fırsata çevirmeye çalışıyoruz. Sincan Kurban uygulamasıyla artık vatandaşımız dini vecibelerini gönül rahatlığıyla yerine getirebiliyor. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama ile kurbanlıklar hakkında detaylı bilgi alan vatandaşlarımızın aklında soru işareti kalmıyor” dedi.