İzmir’in Torbalı ilçesinde, belediyesi tarafından ilk adımı atılan ’Kır Turizmi’ projesine, ilçedeki amatör fotoğrafçılardan destek geldi.
Torbalı Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Okullarında fotoğrafçılık dersi alan öğrenciler ve fotoğraf gönüllüleri, doğa çekimleri için ilçede başlatılan ’Kır Turizmi’ projesi kapsamında Dağtekke, Karakızlar, Karaot ve Korucuk mahallelerinin doğa manzaralarını görüntüleyecek.
4 Mart Cumartesi günü saat 10.00 da Torbalı Belediye Kültür Merkezi (BKM)’nden hareket edecek olan 200 kişilik grup, Dağtekke Mahallesi’nde yapılacak olan kahvaltıdan sonra, Karakızlar Göleti’ne oradan da manzarasıyla doğa fotoğrafçılarının yoğun ilgisini çeken İncircik’e geçecek.
Kır Turizmi için köylülerin hazır olduğunu belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı zengin bitki örtüsü, ormanları, dağları, sosyal yaşam alanları, su kaynakları, doğal dokusu ve yapısını koruyan önemli merkezlerden biridir. Belediyemiz bünyesinde kurulan Kültür, Sanat ve Spor okulu Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerimiz ve fotoğrafçılığa gönül veren hemşerilerimiz bu doğal güzellikleri objektiflerine yansıtarak köylerimizin tanıtımına katkı sunacaklar. İlerleyen günlerde ilçemizin doğal güzellikleri temalı fotoğraf yarışması düzenleyeceğiz" dedi.