Türk Kızılayı ’nın geleneksel hale gelen “Vekâletle Kurban Kesim” kampanyası ile ilgili Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, basın açıklamasında bulunarak; “Yurt içinde kurban bağışı bedelinin 735 TL, yurt dışında ise 500 TL olarak belirlendiği bildirildi” dedi.

Başkan Mehmet Uzun, “Vekâletle kurban kesimi kampanyamızla, kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen hayırsever vatandaşlarımız, ulaşamadıkları ihtiyaç sahiplerinin sofralarını niyetleri ile mutlu edecekler. İlimizde ki hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye çalışacağız. Hayat paylaşınca güzel, bizlerde birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte bir şeyler yapma çabası içerisinde olalım. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olalım” diye konuştu.

Vekâleten Kurban Kesim kampanyası için yardımda bulunacak olan vatandaşlar için hesap numaralarının bilgisini veren Başkan Mehmet Uzun açıklamasına şöyle devam etti; “ Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Uzun, son olarak “İsteyenler Karabük Kızılayı Şubemize gelerek kurban vekâletlerini ve her türlü bağışlarını makbuz karşılığında

yapabilirler. Gelemeyecek olan vatandaşlarımızda irtibat telefonlarımızdan bizlere ulaşarak adreslerini ve telefonlarını bildirmeleri halinde; bizzat kendilerine ulaşarak vekâlet ve bağışlarını alabiliriz. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve Karabüklü hemşerilerimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu günler geçirmelerini temenni ederim” diye konuştu.