Son dönemlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan olumlu gelişmeler, dünyaca ünlü markaların Diyarbakır’a gelerek, oldukça büyük bütçeli yatırımlar yapmalarına zemin hazırlarken, kentte faaliyet gösteren bir otel de farklı bir konsept uygulaması başlatarak gelenlere müşteri değil, bölgenin örf ve adetleri gereği misafir anlayışıyla hizmet vermeye başladı.

Hem kent hem de bölge ekonomisine büyük bir katma değer katan, istihdama katkılar sağlayan Liv Suit Hotel’in yeni konseptiyle verdiği hizmet diğer otellere de yeni bir soluk getirdi. Otel İşletmecisi Ferman Zaman, otelcilik turizm hizmetlerini en üst düzeyde sunuyor olmanın, kendilerine tarifi imkansız bir mutluluk yaşattığını belirterek şunları söyledi:

“Peygamberler, sahabeler ve evliyalar kenti bu mübarek şehirde, deneyimli ve güçlü kadromuzla, kadirşinas Diyarbakır ve bölge halkına hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün semavi dinlere mensup ibadethaneleri sinesinde barındıran, hanları, hamamları, Hevsel Bahçeleri ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesine giren surlarıyla dünyaca ünlü bu kadim kentte hizmet sunmak, zaten bizler için başlı başına bir mutluluk kaynağı. Medeniyetler beşiği bu kentte ‘müşteri’ değil, misafir’ anlayışıyla, karşılamadan ağırlamaya ve uğurlamaya kadar bütün konuklarımıza, geleneksel konukseverliğimizin en güzel örneklerini sergiliyoruz. VIP kalitesinde oda veya süitlerimizde hem dinlenip hem de yüksek hızda internet ve konforun tadını çıkaran konuklarımıza, bir otelden ziyade, evlerinde konaklıyor olmanın hazzını yaşıyoruz. Konuklarımız yoğun bir seyahat veya toplantı gününün ardından, otelimiz bünyesindeki restaurantımızın, tadına doyumsuz yerel ve evrensel lezzetlerini tadabiliyorlar. Alanında deneyimli ve güler yüzlü personelimizle, misafirlerimize hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz".

Otelcilik hizmetlerinde eşsiz kampanya

Ayrıca, fitness, masaj, fin hamamı, sauna ve Osmanlı hamamı gibi otelcilik ve turizm hizmetlerinde ‘olmazsa olmazlar’ arasında yer alan hizmetlerinin de olduğunu dile getiren Zaman, benzeri görülmemiş bir kampanya yaptıklarını söyledi. Ferman Zaman, “Böylelikle ‘herkese ve her keseye uygun bütçeli’ hizmetlerimizle, muhtelif yaş ve meslek gruplarına mensup vatandaşlarımızın, otelcilik hizmetlerimizden azami derecede faydalanmalarını sağladık. Günlük 30 lira karşılığında, misafirlerimize banyo, sauna ve buhar odası hizmetlerini sunuyoruz. Dileyen misafirlerimize aylık abone olmaları durumunda 150 lira, yıllık ise 1000 lira karşılığında bir yıl boyunca kesintisiz ve kaliteli hizmet sağlıyoruz. Bununla birlikte resmi veya özel kurum ve kuruluşlara, toplu hizmetlerimizde indirimin yanı sıra, sürpriz hediyeler de sunuyoruz” diye konuştu.