Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından “Üreten Kadın Yetiştiricilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konferans düzenlendi. Konferansa çok sayıda kadın üretici katıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi düzenlenen ve kadın üreticilerin sorun de taleplerinin de ele alınmasını amaçlayan programa AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Cemal Akın, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Birlik Başkanı İhsan Akın ile çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşu ile üreticiler katıldı.
Program başında kadınlar günü nedeniyle Birlik Başkanı İhsan Akın tarafından etkinliğe katılan kadın üreticilere karanfil takdim edildi. Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Bizim amacımız, kadın yetiştiriciler ile ilgili yaptıkları bu programda farkındalık oluşturarak kırsaldaki kadın yetiştiricilerinin daha fazla destek almasıdır” dedi.
Bakanlık ve Hükumet nezdinde yapılan desteklerin arttırılması konusunu da dile getiren Akın, birlik olarak her zaman yetiştiricilerin yanında olduklarını söyledi.
Malatya Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise konuşmasında, kırsal alanda yaşayan kadın üreticilerinin tarımsal alanların her aşamasında zorlu bir görev üstlendiğini söyledi. Selvi, tarımsal üretimin yaklaşık yüzde 50’sini gerçekleştiren kadınların aynı zamanda da Türkiye’de kadın istihdamının da yarısından fazlasını oluşturduğunu söyledi.
Daha sonra söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın da, bu etkinliği düzenleyen birlik yönetimine teşekkür ederek, kadın yetiştiricilerin çektiği zorlukları anlattı. Koyun keçi yetiştiriciliğinde en büyük görevin kadın yetiştiricilerde olduğunu belirten Akın, Hükuümet olarak her zaman üretime destek olduklarını söyledi.
Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, köyde yaşayan ve ekmeğini topraktan, taştan çıkaran kadın yetiştiricilerin ne kadar zor şartlarda çalıştığını bildiklerini söyledi. 2002 yılından itibaren AK Parti’nin gelmesi ile tarım politikalarında ciddi bir atılım yaptıklarını ifade eden Şahin, Malatya’da da tarım alanlarına yapılan desteklemelerden bahsetti.
Yapılan konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Zootekni Ana Bilim Dalı’ndan Doç.Dr. Ülkü Gülcihan Şimşek, tarafından ‘Üreten kadın yetiştiricilerinin sorunları ve çözüm önerileri” konulu konferansa geçildi. Oldukça verimli geçen konferans ardından ise programa katılan kadın yetiştiricilere katılım belgesinin yanı sıra çeşitli hediyeler de takdim edildi.