GÜMÜŞHANE (AA) - TUĞBA YARDIMCI - Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Görevlisi Salih Zaman, gönül verdiği bordo-mavili takıma taraftar kazandırmak amacıyla imkanları ölçüsünde, ulaşabildiği çocuklara adlarının ve memleketlerinin plaka numarasının yazılı olduğu forma armağan ediyor.

Zaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonlu olduğunu ancak işi gereği yaklaşık dört yıldır Gümüşhane'de yaşadığını belirterek, Trabzonspor taraftarı olmanın bilinciyle takımına taraftar kazandırmaya çalıştığını söyledi.

Takımların, genellikle elde ettikleri başarıya göre desteklendiğini ifade eden Zaman, "Bu aşamada en önemli başarı kriteri ise kazanılan şampiyonluklar. Trabzonspor'un, henüz resmi olarak verilmeyen 2010-2011 sezonu şampiyonluğunu saymazsak 30 yıllık şampiyonluk özlemi söz konusu. Durum böyle olunca Trabzon'la herhangi bir şekilde bağlantısı olmayanların, Trabzonspor taraftarı olma ihtimali gün geçtikçe azalıyor" diye konuştu.

Zaman, futbol kültüründe taraf tercihinde en önemli etkenlerden birinin de aile olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Buna rağmen eksik şampiyonluklar nedeniyle genç nesil, ailesi Trabzonspor'u desteklese bile İstanbul takımlarından birini tercih edebiliyor. Trabzonspor camiası aleyhindeki bu durumu düzeltebilmek için çevremdeki geleceğin genç taraftar adaylarını ebeveynlerinin de rızasını alarak Trabzonspor taraftarı yapmaya çalışıyorum. Anne ve babası bu yöndeki ricamı geri çevirmeyen çocuklara, adlarını yazdırdığım, sevdalısı olduğum takımın bordo-mavi formasını hediye ediyorum."

- "Trabzonspor sadece bir şehir takımı değil"

Çocukların, hangi takımı destekleyecekleri kararını kendilerinin vereceğini anlatan Zaman, "Benim amacım fırsat ve rekabet eşitliğinin olmadığı spor camiasında paraya, güce ve İstanbul tekeline karşı mücadele etmektir. Anadolu futbolunun en önemli temsilcisi ve savunucusu Trabzonspor'un tanıtımını yapmaya, yeni nesle dik duruşun ve onurlu mücadelenin hikayesini anlatmaya çalışıyorum" ifadesini kullandı.

Zaman, Trabzonspor'un sadece bir şehir takımı olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Trabzonspor, ülkenin ve dünyanın her yerinde taraftarı bulunan büyük bir kulüptür. Trabzonspor'u diğer Anadolu takımlarından ayıran en önemli özelliği ise şehir halkının tamamına yakınının desteğinin yanı sıra diğer şehirlerde de ciddi taraftar desteğinin olmasıdır. Trabzonspor'a yeni taraftar kazandırma çalışmalarım kapsamında hedef kitlemi, memleketleri başka şehirler olup hali hazırda herhangi bir takımın taraftarı olmayanlar oluşturuyor. Çalışmalarım neticesinde Malatya, Bursa, Elazığ, Çorum, Erzurum, Konya, Antalya, Muş, Gümüşhane, Ağrı ve Adana'dan onlarca çocuğa forma hediye ettim."

- Aileler, çocuklarının Trabzonspor taraftarı olmasını destekliyor

Zaman'ın, oğlu Yiğit'e hediye ettiği Trabzonspor formasını kabul eden Malatyalı Nihat Özdemir, bordo-mavili kulübün yerinin, taraftarın takıma sempatisi ve bağlılığı dolayısıyla diğer Anadolu takımlarına göre daha farklı olduğunu söyledi.

Ciddi düzeyde futbol taraftarı sayılamayacağını belirten Özdemir, "Çocuğumun İstanbul takımlarından birini tutmak yerine, Anadolu takımlarından birinin taraftarı olması daha çok hoşuma gider. Bu nedenle Salih Zaman'ın hediye ettiği formayı memnuniyetle kabul ettim. İnşallah çocuğum bunu benimser. Şimdiden renklere aşinalığı oldu, gerisi artık ona kalmış"dedi.

Gümüşhaneli İsmail Çalık, kızı Zeynep'e Salih Zaman'ın adının yazılı olduğu forma hediye etmesinden mutluluk duyduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Fanatik Trabzonsporluyum. Kızımın zaten başka takımı tutması zor olacaktı. Eşim Fenerbahçe'yi tuttuğu için kızımın fikrini biraz değiştirecekti. Bu durum Zeynep'in biraz daha benim tarafıma geçmesini sağladı. Çocukluğum, gençliğim Trabzonspor sevgisiyle geçti. Bu nedenle herkesin Trabzonsporlu olmasını isterim ama öncelikle çocuklarımıza futbolun dostluk, fair-play anlayışı içinde olması gerektiğini öğretmemiz lazım."