Referandumun ardından “Hayır” kampanyasına destek veren parti ve kişilerle görüşmelerini sürdüren Kılıçdaroğlu, Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile iftarda buluştu. Yaklaşık 1.5 saat süren iftar yemeğinde, CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ve Tekin Bingöl de hazır bulundu.

"BİRLİKTE YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Gazete Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre; Kılıçdaroğlu ve Özdağ, iftar yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmelerinin bundan sonra da devam etmesini dileyen CHP Lideri kılıçdaroğlu, “Tarihten de söz ettik. Geçmişten de söz ettik. Tarihin derinliklerine sağ olsun, hocalar sayesinde değindik. Demokrasiye olan ihtiyacı birlikte vurguladık. Görüşlerimiz farklı olabilir; ama sonuçta hepimiz bu ülkede huzur içinde, birlikte yaşamak istiyoruz. Demokrasisi gelişmiş bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Umarım bundan sonra da görüşmelerimiz devam eder” dedi

‘KAPSAMLI DEĞERLENDİRME’

Referandum sürecini ve referandum sonrası gelişmeleri Kılıçdaroğlu’yla birlikte değerlendirdiklerini belirten Özdağ ise, “Bu akşam CHP Sayın Genel Başkanı’nın davetiyle buradayız. Referandum sürecini ve referandumdan sonra gerçekleşen gelişmeleri değerlendirdik. kapsamlı bir değerlendirme oldu. Ben kendisine ve CHP’ye bu davetten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM

Edinilen bilgiye göre görüşmede Ümit Özdağ’ın, CHP Lideri’nin basına yansıyan teşkilatlara erken seçim talimatını hatırlatarak, “Bir erken seçim olasılığını bekliyor musunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu’nun, “Erken seçim olabilir. Biz çalışmalara başladık” yanıtını verdiği öğrenildi.

Kaynak.Habertürk