Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fevzi Mercan Çocuk Hastanesinin Hematoloji ve Onkoloji Kliniğinde tadilat yapılacağını söyledi.

Üniversite ve belediye işbirliğinin en güzel örneklerini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Büyükkılıç, eğitime ve sağlığa yapılan yatırımların bireye, topluma dolayısı ile geleceğe yapılmış yatırımlar olduğunu bu nedenle eğitim ve sağlık yatırım ve hizmetlerin öncelikleri arasında yer aldığını kaydetti. Melikgazi; şehri sınırları içerisinde yer alan özel ve kamu kurumları ile her zaman istişare ve dayanışma içerisinde olduklarını, bunun da topluma hizmet olarak yansıdığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Erciyes Üniversitesi ile daha önce birçok çalışmayı birlikte gerçekleştirdik. Deprem Araştırma Merkezini tümü ile inşa ederek kendilerinin hizmetine verdik. Tarihi yapılarımızı onararak bilime tahsis ettik. Ağırnas Meslek Yüksek Okulunu kendi istekleri üzerine onardık ve yeniden düzenledik. Birçok kültür ve sanat etkinliğini organize ettik. Şimdi de sağlık yatırımını dayanışma içerisinde gerçekleştirerek şehrimizin hizmetine sunacağız. Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi Hematoloji ve Onkoloji Kliğinin tadilatını yaparak bir sağlık hizmetine daha katkı sağlamış olacağız" dedi.

Çevre ve halk sağlığına yapılan hizmet ve yatırımların aslında geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, belediye olarak sağlık ve kurumlarına yatırım ve hizmetlerin artırılarak devam edeceğini sözlerine ekledi.