Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, futbolcuların inancını kaybetmemesi gerektiğini söyleyerek, “Bundan sonraki süreçte sakin ve sabırlı olmak çok önemlidir” dedi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 4-2 mağlup oldukları Gençlerbirliği maçını değerlendirdi.
Özdilek, “Farklı bir mağlubiyet oldu. Maçtan önce söylediğim gibi rakip olarak görmüştük ve kaybetmemiz gerekiyordu. İlk yarı oyun anlamında bir şey yapamadık. Rakip daha iyi oynadı. Ortada giden maçta ilk yarı da iki tane gol yedik” dedi.
Kırmızı kart gören Boye’nin cezasını alacağını söyleyen Özdilek, “10 kişi kalmamız oyunu değiştirdi. Ben oyunda iyi veya kötü oynadığımızı tartışmıyorum. Sarı kartlı bir oyuncu hakemi aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kart görmüyor ve bu belki oyunun kaderini değiştirecekti. Bu tür müsabakalarda 10 kişi kalmayacaksın ve bu oyunun çok daha üzerine çıkmanız gerekiyor. Takım halinde performansımız çok gerideydi. Boye’nin atılması bütün işleri alt üst etti. Bu süreç daha da stresli olacak. Bundan sonraki süreçte sakin ve sabırlı olmak çok önemlidir. Kaybetmememiz gereken bir karşılaşmaydı. Avantaj gibi gördüğünüz maçları çevirmeniz lazım. Pes etmek yok, yolumuza devam edeceğiz. Bu işin içerisinden çıkacağız. Bunu başarabilecek kapasitemiz var” şeklinde konuştu.
Oyuncuların inancını kaybetmemesi gerektiğini söyleyen deneyimli teknik adam, “7 haftalık süreçte 5 mağlubiyet kolay değil. İkinci yarı itibari ile Afrika Kupası’nda olan futbolcuların olması gibi bahaneler sıralayabilirim. Önemli olan oyuncunun inancını kaybetmemesidir. Bugün hayal kırıklığı oldu ama bunu pozitife çevirecek olan oyuncu grubudur. Ya teslim olacaksınız ya da başarmak için elinizden geleni yapacaksınız. Bizim karakterimiz de teslim olmak yok” diye konuştu.
GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise takım olarak bütünlük sağladıklarını ifade ederek, “Takım birliğini uygulayıp sonuç alınca daha da güzel oluyor. Çok kısa sürede bütünlük sağladık. Çalıştığımız şeyleri yapınca insan mutlu oluyor. Rakibin 10 kişi kalması Erciyes’in gardını düşürdü. Önemli olan galibiyetti. Takımımız artık bir yol aldı ve hedeflerini yükseltmesi lazım. Geçmişle beraber 3-4 maç toparladığımız zaman böyle bir takım ortaya çıktı. Çok büyük bir hatamız yok. Gereksiz bir kırmızı kart ve bizim de gereksiz gördüğümüz bir sarı kart var” ifadelerini kullandı.