Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 1-0 mağlup oldukları Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamada büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında bu akşam oynanan ve Fenerbahçe’nin 1-0’lık skorla galip geldiği maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, karşılaşma sonunda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
“HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ”
Hırvat teknik adam büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, “Fenerbahçe’yi etkisiz hale getirdik. Kaybetmeyi hak etmedik. 1 puan çıkarabilirdik. Birçok pozisyon yakaladık ve inanılmaz bir gol yedik. Daha iyi olan taraf bizdik. Kaybetmemiz lazımdı. Bunu kabullenmek çok zor” ifadelerini kullandı.
DERBİ MAĞLUBİYETLERİ…
Derbi mağlubiyetlerinin sebebi ile alakalı gelen bir soru üzerine Bilic, “Maçın ikinci yarısında kazanması gereken taraf bizdik. Fenerbahçe maçın son bölümünde hücum etmeyi bıraktı. Ama sonra kontradan gol yedik. Önceki derbilerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Brugge maçı sonrası olmasına rağmen Fenerbahçe’den daha diri ve daha güçlüydük” yanıtını verdi.
“EMRE İLE ARAMIZDA BİR ŞEY OLMADI”
Emre ile yaşanan olaylar ilgili gelen bir soru üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Orada Emre ile aramızda bir şey olmadı. Fenerbahçe yedek kulübesi bizim bulunduğumuz bölgeye doğru gelmeye başladı. Fenerbahçeli bazı oyuncular da ondan sonra bizim olduğumuz tarafa doğru gelmeye başladı. Sow vardı, Alves vardı. ‘Onlar yerine geçsin, alanımızı ihlal ediyor dedim.’ Hakeme tek söylediğim buydu” açıklamalarında bulundu.
“KAZANMAK İSTİYORDUK”
“Kadıköy’de oynadık bunu hatırlatmak gerek” diyen Slaven Bilic, “Kazanmak istiyorduk. Burada oynadığınızda 10 tane net pozisyon yakalayamazsınız. Tabii ki de daha çok üretken olmalıydık.. Maçın ilk ve ikinci yarısında yeterince hücum ettik. Basit pasları ve final paslarını doğru kullanamadık. 3 tane net pozisyonumuz var ve bunları da değerlendiremedik. Böyle maçlarda bunları yakaladığınızda değerlendirmeniz gerekir” dedi.
“ÇOK RAHATSIZ EDEN NOKTALAR VARDI”
“Çok önemli olan 2 maç kaybettik. Brugge maçını analiz ettim” diyen Bilic, “Çok rahatsız eden noktalar vardı. Öyle bir mağlubiyetten 3 gün sonra buraya hazırlanmak zorluydu. Oyuncularımın hakkını teslim etmem gerekir. İyi bir oyun ortaya koydular. Maçın sonuna doğru galibiyet arayan taraf bizdik son 20 dakikada Fenerbahçe’nin oyun düzeni bozuldu. Golün gelişimi ise çok adamla gol ararken Fenerbahçe bunun iyi kullandı ve Sow biraz yetenek biraz da şansıyla golü buldu. Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Ama oyuncularımın buradaki gayreti takdire değer” ifadelerini kullandı.
“YARIŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR”
Şampiyonluk yarışında 3 büyüklerin puanının birbirine oldukça yakın olmasıyla ilgili düşüncelerinin sorulduğu Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Şampiyonluk yarışı oldukça sıkı bir hale geldi. Yarış şimdi başlıyor diyebilirim. Maç bittiğinde Fenerbahçe ile aramızda 4 puanlık mesafe olmalıydı. Kazanmayı hak etmedik ama oyunun sonunda kazanabilirdik. Maç en azından berabere bitebilirdi. Ama şampiyonluk yarışı bundan sonra heyecan verici bir final bölümü olacak” dedi.
“NECİP’İ HER YERDE KULLANACAĞIZ”
“Sosa’yı maçın belirli bölümünde farklı farklı görevlerde kullanmaya çalıştık” diyen deneyimli çalıştırıcı, “Atletico’da ve Metalist Kharkiv’de ya sağda ya solda oynadı. Sosa’yı kullanırken planımız rakibin hatlarına onu sokarak toplarla buluşturmak ardından çabuk bir şekilde oyunun yönünü değiştirip amacımız bu şekilde de Gökhan’ı oyuna sokmaktı. Orada birebirde bırakıp etkili pozisyonlar üretmekti. Olcay konusu ise o bu zamana kadar gayet iyi oynadı. Taktiksel bir değişikliğe gittik onun adına. Necip’te farklı bir oyuncu. Neredeyse her yerde oynayan bir oyuncu, son pozisyon haricinde çok iyiydi. Yerini boşalttı ve gol yedik. Ama Necip’i sıkıntımız olduğu her yerde kullanabileceğiz” diye konuştu.