Ramazan ayının girmesiyle birlikte vatandaşlar rahat bir Ramazan Ayı geçirebilmek için pazarlara ve marketlere akın ettiler.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde yaşayan vatandaşlar özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren pazarcı esnafından alışveriş yapmak için adeta birbirleriyle yarıştılar. Zonguldak’ın ilçeleri arasında en hareketli pazarı olan Devrek’te Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşlar rahat bir Ramazan ayı geçirebilmek için özellikle bakliyat, hurma ve hoşaflık ürünlere rağbet ettiler.
Alışverişlerin geçen yıllara göre bu yıl daha hareketli olduğunu ifade eden esnaf Mustafa Kesbiç, “Bu yıl Ramazan ayında beyaz etle alakalı fiyatlarda artış yok ancak hükümetin kurulmamasından dolayı piyasadaki belirsizlik özellikle sıvı yağda fiyat artışına neden olurken, bakliyat fiyatları yerinde saymaya devam ediyor. Mübarek ayın olmazlarından olan hurmada ise fiyatlar bir nebze olsun artış söz konusu ama yine de vatandaşlarımız özellikle rahat bir Ramazan ayı geçirebilmek için alışverişlerinden hiçbir şekilde taviz vermiyor bu da bizleri yani esnafları memnun ediyor” diye konuştu.