SU: Normal şartlarda günlük 3 litre olan su istihkakı, yaza denk gelen operasyonun ilk döneminde 9 litreye çıkarıldı. Ardından, sınır ötesindeki Keklice sektörüne günlük kişi başı 3 litre, Karadağ ve Kartal sektörlerine 6 litre, El Bab gibi en ileri hatta görev yapan personele 7.5 litreye kadar su ulaştırıldı. 1 milyon 269 bin 645 şişe 1.5 litrelik su verildi.

YEMEK: Normal şartlarda verilen kumanya menüsü, sınır ötesi birlikler için zenginleştirildi. İlave olarak salam, sosis ve sucuk gibi et ürünleriyle yumurta ve mevsimlik sebze-meyve verildi. Çay, kahve, süt ve hazır çorbanın yanında 47 bin 300 adet enerji içeceği de sunuldu.

KIYAFET: Özel ikmal zinciri malzeme listesinde bulunmayan suni deri kürklü gocuk, yağmurluk, çizme ve lastik muflonlu bot dahil ihtiyaç olabileceği değerlendirilen ek dağıtım yapıldı.


ISINMA: Harekatın başından bu yana sınır ötesinde toplam 104 adet barınma çadırı, 12 adet yaşam konteyneri, 10 adet tuvalet konteyneri, 8 adet banyo konteyneri, 1 adet çamaşır konteyneri konuşlandırıldı. Binlerce karyola, portatif yatak, normal yatak, yastık, yorgan ve nevresim gönderildi. Ahtapot tipi ısıtıclar, gaz sobası, mazotlu ısıtıcı, vücut ısıtıcısı ve yağlı radyatörler başta olmak üzere yüzlerce ısınma ünitesi de ulaştırıldı.

DİĞER: Bazı üs bölgelerinin kendine özgü şartları nedeniyle ortaya çıkan ek su ihtiyacının karşılanması için tankerler sağlandı, seyyar banyo üniteleri ve kamp duşları kuruldu. Yaralı askerlerin getirildiği Kilis Devlet Hastanesi’nde koordinasyon için bir tabip subay görevlendirildi. İleri üs bölgelerindeki aydınlatma ihtiyaçları için jeneratör tedarikine yönelik ihale işlemi ise sürüyor.

KAYNAK:HÜRRİYET