Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Çulluuşağı Mahallesi’nde doğal ortamda berberlik hizmeti veren Mehmet Baz’a ait berber dükkanı hem yöre halkının hem de yaylacıların yoğun ilgisini görüyor.

Çulluuşağı köyü Garaj Mahallesi’nde dev çınar ağacının altında ahşap malzemeden yaptırdığı doğa ile baş başa olan doğal berber salonu müşterilerin yoğun ilgisini görüyor. Klima yerine serin rüzgar, kapalı duvarlar yerine açık ortam, gürültü yerine kuş ve ağustos böceği sesleri barındıran beton bina yerine çınar ağacı altında özel hazırlanmış ahşaptan berber salonu ile müşterilerine 10 yılı aşkındır hizmet veren Mehmet Baz, şehir merkezindeki berberlere göre doğal ortamda vermiş olduğu berberlik hizmetinin oldukça rağbet gördüğünü, ilk defa gören vatandaşların kendisi ile fotoğraf bile çekildiğini söyledi.

Berber Mehmet Baz, “Vatandaşımızın takdiri bu. Onlar ilgi göstermezlerse bizim burada durmamızın anlamı yok. Şu anda Çulluuşağı köyü Garaj Mahallesi’ndeyiz. Burada hem yaylamı yapıyorum hem de hizmetimizi yapıyoruz. Yoğun bir ilgi oluyor. İlk defa gören insanlar şaşırıyorlar, dikkat çekiyor, gelip resim çekiyorlar yani ilgi görüyor. Doğayla baş başa bir ortamda, ağaçların gölgesinde teknolojiden uzak, kuş seslerinde vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” dedi.

Berber Mehmet Baz’a tıraş olan Murat Yılmaz adlı vatandaş, “Ne mutlu bize doğayla baş başa bir ortamda tıraş oluyoruz. Devamlı buraya geliyoruz başka yere gitmeyiz. Çok mutluyuz arkadaşımızı sevdiğimizden dolayı sürekli geliyoruz. Şehir merkezindeki berberlerden sıkılıyoruz. Koltuğa oturduğumuz zaman uykumuz geliyor. Burası doğa ile baş başa” diye konuştu.

Berber Mehmet Baz’a on yıldan bu yana tıraş olan müşterisi Erdem Yıldız ise, “Öğretmenim, Kozanlıyım. Yaz tatillerinde yaylamızı burada yapıyoruz. Yaklaşık iki ay süreyle buradayız. Kuaförümüz oldukça bu civarın maskotu diyebiliriz. Yerimiz oldukça otantik. Her şey doğal, elektrik yok, ağustos böceği ve kuş sesleri arasında geliyoruz tıraşımızı oluyoruz. Güzel bir ortam. Ben buradan gelip geçen tüm arkadaşlara tavsiye ederim. Gelsinler tıraşlarını olsunlar. Şehir merkezinde sıcak işte burada doğa hepsinden güzel. Şu sesi duyabiliyorsanız ağustos böceği sesi insan kendinden uzaklaşıp gidiyor. Çok güzel bir ortam. Yaklaşık on yıldır gelip giderim buraya” dedi.