5 karayolunda meydana geldi. İddiaya göre, Oktay K.'nin kullandığı 34 HA 9884 plakalı TIR, İzmit istikametinden İstanbul istikametine doğru seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeritten gelen Mustafa A.'nın kullandığı 41 GK 149 plakalı araca sonrasında ise elektrik direğine ve en sonunda da mahalle arasında bulunan bir iş yeri duvarına çarparak durabildi. Mustafa A. kazanın etkisiyle aracının içinde sıkıştı.

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar hemen 112 Acil Servis ekiplerine, polise ve itfaiyeye haber verdi. Kaza yerine gelen itfaiye ekipleri yaralı Mustafa A.’yı sıkıştığı yerden çıkararak sağlık görevlilerine teslim etti. 112 Acil Servis ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaparak yaralıyı Darıca Farabi Devlet Hastanesine götürdü.

Olay anını anlatan bir vatandaş, “Karşıdan araba süratli geliyordu. Bariyere vurdu geçti sonra normal yolundan giden bu araca çarptı. Tekrar bariyeri geçti ve E-5’in arasından mahallenin arasına daldı” dedi.

TIR sürücüsü ise kazada yara almazken ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkez Amirliğine götürüldü. Polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.