Yol-İş Sendikası Van 1 Nolu Şubesi üyesi olan taşeron işçiler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla görüşmek üzere Ankara’ya gitti.
Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen sendika üyeleri, 23 otobüsle Ankara’ya hareket etti. Burada taşeron işçiler adına bir açıklama yapan Yol-İş Sendikası Van 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı, 2010 yılında bir program yaptıklarını, taşeron işçisi olarak çalışanları sendikaya üye yaptıklarını belirterek, “Bu işçileri üye yaptıktan sonra iş mahkemelerinde de davalarını açtık. Bu davaları kazandık. Karayolları, Yargıtay’a götürdü. Yargıtay’daki karar da çalışan taşeron işçisi arkadaşlarımızın lehine sonuçlandı. 2011 yılının Ekim ayından bu yana Yargıtay kararı masada bekliyordu. Sağ olsun özellikle Çalışma Bakanımız Faruk Çelik ve Sayın Başbakanımız bu taşeron işçisi arkadaşlarımızın yasal haklarının uygulanması için karar verdiler. Gereken talimatlar verildi. Biz de bu arkadaşlarımızın kadrolarının alınması için sendika olarak yoğun bir çaba göstermiştik zaten. Sayın Başbakanımızın 29 Nisan 2015 Perşembe günü saat 10.00’da Ankara Arena Spor Salonu’nda toplantımıza katılıp kadro müjdesini vermesini bekliyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 14-15 bin insan kitlesi katılacak. Biz Karayolları Van 11. Müdürlüğü olarak 23 otobüsle yaklaşık bin 50 kişi gidiyoruz. Bu arkadaşlarımızı hayırlısıyla biraz sonra yola çıkaracağız. Yarın sabah da Ankara’da olacağız. İnşallah akşam da bu arkadaşlarımızın müjdeli haberini alıp Van’a döneceğiz” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından taşeron işçileri kadro almak üzere 23 otobüsle davul zurna eşliğinde Ankara’ya doğru yola çıktılar.