Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Gençlerbirliği mağlubiyeti ile ligde kendi işlerini kendilerinin zora soktuğunu belirterek, Fenerbahçe maçında kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Ligin 29. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Mersin İdmanyurdu, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Ümit Özat yönetiminde, Macit Özcan Spor Tesisleri’ndeki antrenmana ısınma koşusu ile başlayan kırmızı-lacivertliler, daha sonra 5-2 top kapma çalışması yaptı. Sakatlığı süren Nakoulma’nın katılmadığı idman top çalışmasıyla sona erdi.
"KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ ZORA SOKTUK"
Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Ümit Özat, "Kendi işimizi kendimiz zora soktuk" dedi. Gençlerbirliği maçı için sığınacak çok bahane olduğunu ifade eden Özat, ancak geçmişin üzerine bir şey konuşmanın çok da anlamı olmayacağını söyledi. O maçtaki penaltı pozisyonunun 3 büyükler maçında verilmemiş olsaydı, maçın hakemine bir iki ay maç verilmeyeceğini savunan Özat, "Resmen kamyonun çarpma hızıyla düşürülen bir oyuncu vardı. Bir hakem bunu göremiyorsa söyleyecek bir şey yok. Hakemler hata yapabilir ama tercih hatasıdır, ortada bir pozisyon vardır, inanırsın inanmazsın. Ama o pozisyonun inanıp inanmamakla alakası yoktu" diye konuştu.
"FENERBAHÇE MAÇINDA KAZANMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Gençlerbirliği maçında Serol’un iki büyük hatası olduğunu dile getiren Özat, "Hep söylüyorum; oyuncular hazır olmalı, verilen şansı değerlendirmeli. Sadiku maç sabahı ’Belim ağrıyor’ dedi oynamadı. Biz de Serol’a şans verdik, o da bunu değerlendiremedi. Hep söylüyorum; çalışmayıp çalışmayıp bir gün fırsatı geldiğinde onu iyi değerlendiremeyeceğinize, çalışıp o günün gelmesini beklemek, o fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek çok önemli. Ben hiç antrenörlük hayatımda bu kadar bireysel hatalardan gol yemedik. Dolayısıyla iyi konsantre olamadı demek ki. Söyleyecek bir şey yok, futbolda hata olacak ki, birileri gol atsın. Kötü oldu. Artık önümüzde bir Fenerbahçe maçı var. Onlar yarıştan kopmamak istiyor, biz de tersi anlamında kopmamak istiyoruz. Dolayısıyla 3 puan almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.
Fikstür avantajının, maçları kazanamayınca bir anlamı kalmadığını vurgulayan Özat, şöyle devam etti:
"Oyuncularıma hep şunu ifade ediyorum. İçerideki maçları yenemiyorsan yenilmeyeceksin. İçeride 2 maç kaybettik. Bunlardan 2 puan almış olsaydık, bugün Kayserispor ile aramızda 3 puan kalmış olacaktı. Biz 1 hafta oyuncular için çalışıyoruz, bir hafta sonu oyuncular 1 gün bizim ve kendileri için çalışması lazım. Onlar elinden geleni yapıyor, onlara inanıyorum ama bazen her şey tek başına oyuncuların veya bizim elimizde olmuyor. Bu hafta zorlu bir mücadele olacak inşallah oradan mutlu ayrılan taraf biz oluruz diye düşünüyorum."
"LİGDE KALMA ŞANSIMIZ SÜRÜYOR"
Alt yapıdan yetişen gençlere de yavaş yavaş şans verdiğini ve Mersin İdmanyurdu’nun bir şekilde artık yapılanmasını yapması gerektiğini dile getiren Özat, "Kalacak gibi mücadele etmesi, düşecek gibi de yapılanmasını yapması lazım. Biz sahada onu yapmaya çalışıyoruz. Aslında çok güzel bir süreçten geçtik, 3 maçta 7 puan alarak ama bir bütün olarak devamını getiremedik. En azından kalan bu 6 maçta avantajımız varsa o avantajda hala 3 galibiyet ve dışarıdan getireceğimiz 1 galibiyetle, ligde kalma şansımızın sürdüğüne inanıyorum. Çünkü alttakilerin kolay kolay maç kazanacağını düşünmüyorum. Ama onlar kazansa da kazanmasa da biz kazanamadıktan sonra onların ne yaptığı çok da önemli olmuyor. İnşallah oyuncular da bunun farkına varır ve bu hafta bizin için çok güzel bir maç olur" dedi.
Serkan ve Mitrovic’in cezalı olduklarını, Nakoulma ile Mehmet Taş’ın da sakatlıklarının sürdüğünü belirten Özat, Nakoulma’yı Fenerbahçe maçına yetiştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.